مشاوره حقوقی رایگان - معبر قدیمی

با سلام . در روستای ما ، زمین کشاورزی ای وجود دارد که در مجاورت و چسبیده به جاده اصلی آسفالته قرار دارد . از این جاده ی آسفالت ، یک معبر خاکی منشعب میشود و از میان ِ زمین ِ کشاورزی ِ فوق ، به محله ی ما میرسد . آن قطعه از معبر خاکی فوق که در میان آن زمین کشاورزی است ، کمتر از دویست متر طول و حدود چهار پنج متر عرض آن است و بعد از آن ، به بافت مسکونی محله ما میرسد . خدمات آب و برق و گاز محله ما نیز از سی سال پیش از همین معبر عبور داده شده . زمین کشاورزی فوق و آن دویست متر از معبر ما ‌در طرح هادی روستایی ، در محدوده روستا قرار نگرفته . هر چند معبر فوق در طرح هادی تحت عنوان جاده خاکی شانزده متری مشخص شده اما خب در محدوده روستا نیست . لازم به ذکر است که معبر فوق از نظر سابقه ، دارای قدمت بیش از دویست ساله بوده و در تمامی تصاویر هوایی دهه سی و چهل و بعد آن قابل روئیت است و سابقه احیا و تصرف در زمین کشاورزی فوق ، کمتر از شصت سال است ، یعنی قبل از آن که زمین کشاورزی ای وجود داشته باشد ، آن راه بوده و تاکنون هست . صاحب آن زمین کشاورزی ، با هدف یکدست سازی زمینش و حذف معبر فوق و انتقال آن به گوشه ای از زمینش ( به آن گوشه از زمینش که به محدوده روستا در طرح هادی نزدیک تر است ) ، سه سال پیش اقدام به احداث یک معبر جدید در گوشه زمینش نمود و با همکاری دهیار ، تیرهای برق هم بر آن نشاند . اما اهالی به دلایل گوناگون از جمله چون که معبر فوق زوایای ناجوری دارد به طور کلی مخالف معبر جدید هستند و فقط معبر قدیمی خود را میخواهند ، با این موضوع مخالفت کردند و مراتب اعتراضی خود را کتبا و مرتبا از طریق بخشداری و فرمانداری و دهیاری بنیاد مسکن و استانداری متذکر شدند و تا کنون معبر جدید ، بلااستفاده و تیرهای برق آن فاقد کابل مانده . اما گویا دهیار روستا در حال انجام اقداماتی جهت تثبیت معبر جدید است . از جمله احتمالا قصد دارد در بازنگری یا الحاقیه طرح هادی ، محدوده روستا را با بهانه هایی همچون افزایش جمعیت و لزوم تغییرکاربری برخی اراضی جهت افزوده شدن به بافت مسکونی و ... ، گسترش داده و راه جدید را در محدوده طرح قرارداده و اقدام به زیرسازی و آسفالت و انتقال خدمات برق و آب و گاز به آن نماید . سوال ، اگر اهالی قاطعانه مخالف حذف راه قدیمی خود باشند ، چه اقدامی میتوانند در جهت تثبیت راه قدیم و ممانعت از تثبیت راه جدید انجام دهند ؟ اصلا آیا قانون به ایشان اجازه میدهد به بهانه تاسیس راه جدید ، راه قدیمی را تخریب یا تصرف کنند ؟ آیا راه قدیمی ما از نظر قانونی ، متولی ای دارد ‌؟

پاسخ ها :

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام باید با تامین دلیل و نظر کارشناسی باشد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

لطفاً سوالتان را مختصر و مفید مطرح کنید تا بررسی دقیق‌تری انجام شود و راهنمایی شوید