مشاوره حقوقی رایگان - خانوادگی...(نفقه ، طلاق ، ترک زندگی مشترک )

ضمن سلام و تبریک سال نو و آرزوی سلامتی برای شما..

اینجانب مدت چند سال هست ازدواج کردم و به عنوان زوج کلیه شروط ضمن عقد از جمله حق تحصیل زوجه و کار و همچنین حق تعیین انتخاب محل سکونت را به همسرم ( زوجه ) واگذار نمودم .
پس از عقد رسمی تا مراسم رسمی ازدواج مدت 1/5 سال در منزل پدر زنم زندگی میکردیم و پس از جشن ازدواج در منزل استیجاری که مورد تایید همسرم بود زندگی کردیم و این در حالی بود که من یک منزل مسکونی کوچک در یکی از محلات تهران داشتم ولی چون حق تعیین محل سکونت با همسرم بود و ایشان رضایت نداشت در آن زندگی نکردیم و همینطور در سالهای بعد در منازل استیجاری دیگری که مورد تایید ایشان بود زندگی میکردیم. تا اینکه مدتی پیش من به همسرم اعلام کردم برویم منزل مسکونی من که خانمم گفت خیر آنجا کوچک است و من رضایت سکونت در آنجا را ندارم و اگر میخواستم در آنجا زندگی کنم در این سالها زندگی میکردم.

در نهایت اینجانب بدون رضایت و موافقت ایشان قرارداد اجاره را قبل از موعد فسخ و مقداری از وسایل و اسباب زندگی را بردم آپارتمان خودم. ولی همسرم چون حق تعیین انتخاب محل سکونت را داشت نیامد و در همان منزل استیجاری ماند ولی قرارداد اجاره را خانواده اش تمدید کردند و اجاره را هم خودشان میدهند.
و در این مدت من هیچگونه هزینه و مخارجی برای زنم نکرده ام. به عبارتی یک ریال نفقه نداده ام.

آیا کار من بر خلاف قانون و سند ازدواج بوده و همسرم میتواند از من شکایت حقوقی یا کیفری بکند .. ( نفقه ، طلاق ، ترک زندگی مشترک )

ممنون میشم پاسخ دهید..

پاسخ ها :

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
اگر همسر شما در تمکین باشد یا آمادگی کامل برای تمکین شما داشته باشد صرفنظر از اینکه کجا زندگی میکند مستحق دریافت نفقه هست که میتواند حقوقی یا کیفری علیه شما اقدام کند لازم به توضیح است عرفا و غالبا منظور از حق تعین محل سکونت صرفا شهر محل سکونت هست نه مکانی خاصی یا منزلی خاص