مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن طلا

سلام. زوج هستم. حکم طلاق یکطرفه اومده و باید 14 سکه تمام بدم. آیا میتونم طلاهایی که داده شده به زوجه رو پس گرفت؟

پاسخ ها :

پرسشگر :

هدایا فقط به صورت وجه نقد بوده و همه عینا بابت برخی از بدهی های مراسم عروسی هزینه شده؟ بازم امکان دارد؟

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

هدایا اگر موجود باشند قابل پس گرفتن است. در غیر اینصورت خیر

محمدرضا نوروزي فيروز

جناب آقای محمدرضا نوروزي فيروز :

با سلام ؛ اگر در دوره نامزدی بوده اید و زندگی مشترک شروع نشده باشد می توانید هدایای دوره نامزدی خود را دریافت نمایید و طلاها هم جزئی از آن هدایا محسوب می شوند

یک وکیل

بنام خدا با سلام -از مرقومه پرسشگر که اعلام داشته حکم طلاق امده نشانگر این است که طرفین در دوره نامزدی نبودند که مشمول ماده 1037 قانون مدنی شود که ذیلا عین قانون به حضور ایفاد می گردد
ماده 1037 قانون مدنی
هر یک از نامزدها می ‌تواند در صورت بهم خوردن وصلت منظور هدایائی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده ‌است مطالبه کند اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایائی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می‌شود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده‌ باشد.
2-مورد سوال از نظر ماهیت حقوقی مشمول مواد 803 از قانون مدنی خواهد بودکه عینا مرقوم می شود
ماده 803 قانون مدنی
بعد از قبض نیز واهب میتواند با بقاء عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل:
1) در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد.
2) در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.
3) در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود خواه قهراً مثل اینکه عین موهوبه برهن داده شود.
4) در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود.
که مستفاد از این ماده می توند طلاهایی که داده شده به زوجه پس بگیرد
3-پرسشگر سوال دیگری مطرح کرده که هزینه مراسم عروسی و وجه نقد بوده است و به بدهی های عروسی هزینه شده است ، که باز بنظر بشرط عدم قصد تبرع قابل مطالبه است
ماده 336 قانون مدنی
هر گاه کسی بر حسب امر دیگری اقدام به عملی نماید که عرفاً برای آن عمل اجرتی بوده و یا آن شخص عادتاً مهیای آن عمل باشد عامل ‌مستحق اجرت عمل خود خواهد بود مگر این‌که معلوم شود که قصد تبرع داشته است.
تبصره (الحاقی 1385/05/09) - چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت‌المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌نماید.
امیدوارم صلح و مصالحه شود که الصلح سید الاحکام

اميرحسين صادقي

جناب آقای اميرحسين صادقي :

هرآنچه بعنوان هدیه یا کادو یا هبه به زوجه داده اید اگر عیناً موجود باشد می توانید مسترد نمایید

محمد راجی

جناب آقای محمد راجی :

سلام
اگر فاکتور طلا بنام شما هست و طلاها هم نزد همسرتون موجود هست باید دادخواست مطالبه بدید.

نعیم محمدی

جناب آقای نعیم محمدی :

سلام در دوران زندگی مشترک بوده لذا قابل استرداد نیست

محمدعلی رضایی برزانی

جناب آقای محمدعلی رضایی برزانی :

سلام و درود
خیر طلاهای خریداری شده تنها در صورت وجود عین آن قابل رجوع است.