مشاوره حقوقی رایگان - طلا

سلام من تو دوران عقد هستم دارم از همسرم جدا میشم معلومه که همه خانواده ها سر عقد یه سری طلاها به عروس میدن این اقا میخواد طلاها رو پس بگیره منم فروختم ایشون نگفتن به عنوان هدیه بخاطر اینکه دستشون به طلا ها برسه به عنوان امانت از دروغ از من شکایت کردن فاکتور و شاهدهای دروغینم دارن میشه منم ادعای شرف کنم واقعان این اقا به عنوان امانت چیزی بمن نداده است من چگونه میتونم از خودم دفاع کنم

پاسخ ها :

کرم حسین یاری فیروزآباد

جناب آقای کرم حسین یاری فیروزآباد :

سلام اساساً چون طلا هدیه بوده به نظرم فروش اونها خیانت در امانت نیست اگر خوب از خودت دفاع کنی تبرئه می شوید.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

علی القاعده هبه قابل برگشت است و طبق قانون هدایا باید برگردانده شود مگر تحت شرایط خاص

پرسشگر :

چه قانونیه یکی میگه قابل برگشت نیست یکی میگه هدیه قابل برگشته

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

سلام. هدیه قابل رجوع است. اما هدیه ، امانت نیست که شما خیانتی در ان نموده باشید اگر هدیه از سمت خانواده زوج باشد و به ان رجوع نماید شما طلاها را باید برگردانید و در پرونده خیانت باید به این مطلب اشاره نمایید تا خیانت برای شماثابت نگردد.

یعقوب زیرک قولنجي

یعقوب زیرک قولنجي :

استان :

خیانت در امانت محقق نشده است و پرونده ایشان صد در صد بسته خواهد شد
و اینکه در پرونده حقوقی می تواند طلاها را از شما بگیرد یا نه اختلاف نظر است شخصا به اعتقاد من چون طلاها در زمان عقد به تملک شما در آمده اند لذا متعلق به زن بوده و قابل استرداد نیست هر چند نظر مخالف و آنهایی که معتقد به هدیه بودن و لزوم استرداد هستن هم طرفداران زیادی دارد

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

با سلام
دوست عزیز اولا در دوران نامزدی هدایا قابل استرداد است و در آن شکی نیست . ولی موضوع شما از این بحث خارج است چون در دوران نکاح و عقد هستید و هدایا قابل استرداد نیست و یکی از مواردی که بر طبق بند 2 ماده 803 قانون مدنی رجوع به هبه امکان پذیر نیست موردی است که هبه معوض باشد توجه داشته باشید که عوض هبه می تواند مادی یا معنوی باشد. نظر غالب در رویه قضایی این است با وقوع عقد نکاح دیگر امکان رجوع به هدایای نامزدی میسر نیست زیرا قضات محترم – به درستی – عقد نکاح را عوض معنوی هدایای داده شده در نظر می گیرند که با این وصف هبه معوض محسوب می شود و غیر قابل رجوع. مضاف بر آن یکی دیگر از مواردیکه هبه قابل رجوع نیست این است که شما آنها را فروخته اید و دیگر مال موهوبه وجود ندارد و از دست شما خارج شده است .

شهريار  پورحكيمي

جناب آقای شهريار پورحكيمي :

اگر بابت طلاها ، شکایت خیانت درامانت مطرح کرده . این شکایت ردخواهد شد زیرا خیانت درامانت منتفی لست

پرسشگر :

خیلی لطف و سپاس از راهنمایی هاتون...این اقا گفته من به این خانوم طلا به عنوان امانت دادم در صورتی که هدیه بود سر سفره عقد بهم دادن پس من بگم هدیه بوده پرونده بسته میشه؟؟این اقا فاکتور هایی که نمیدونم از کجا اورده کرده ضمیمه من این فاکتور هارو چکار کنم

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
هدایای دوران نامزدی چنانچه منتج به نکاح شود غیرقابل استرداداست
هدایای بعداز عقدنکاح نیز درصورتیکه عین هدایاموجودباشد قابل مطالبه است باتوجه به اینکه شما طلاهارافروختید قابل مطالبه نیست اما توجه داشته باشید فروش طلاها یک ادعاست وادعا باید توسط شما اثبات شود والا محکوم به رد میشوید

یک وکیل

سلام بعنوان امانت که امکان شکایت نیست
منتها شما مکلف به حفظ آنها بودید

هادي  مشهدي كاظمي

جناب آقای هادي مشهدي كاظمي :

سلام، بله میتونید، چگونگی دفاع کار پیچیده و سختیه و بهتره وکیل بگیرید

پرسشگر :

خیلی لطف و سپاس از راهنمایی هاتون...این اقا گفته من به این خانوم طلا به عنوان امانت دادم در صورتی که هدیه بود سر سفره عقد بهم دادن پس من بگم هدیه بوده پرونده بسته میشه؟؟این اقا فاکتور هایی که نمیدونم از کجا اورده کرده ضمیمه من این فاکتور هارو چکار کنم
هر کی بیاد اینجوری فاکتور تهیه کنه با یه دست نوشت سنگ رو سنگ بند نمیشه که عین همین رو منم میتونم به این اقا طراحی و اجرا کنم و بگم به عنوان امانت

یک وکیل :

با سلام هر طلایی باشد بالاخره فاکتور دارد ببینید فاکتور به اسم چه کسی است و تاریخ آن مربوط به چه موقعی است.
اگر مربوط به دوران عقد است که هدیه بوده و فروخته شده قابل رجوع نیست

الهام  كريمي

سرکار خانم الهام كريمي :

سلام طلا برای زوجه هبه محسوب میشه و هبه تازمانی قابل استرداد هست که فروخته نشده و یا تعویض نشده باشه عرف خرید هدایا و طلا برای همسر رو هبه محسوب میکند نه امانت

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام اگر دفاع موثری داشته باشید موضوع خیانت در امانت منتقی است

سید مجید رمضانی

جناب آقای سید مجید رمضانی :

سلام بر پرسشگر گرامی
اول طبق قانون تحت شرایطی میتوان به را استرداد نمود اما چون شما طلاها را فروختند مطابق ماده 803 قانون مدنی حق رجوع منتفی می‌باشد ضمنا به توان انتخابی در شکواییه بنظر صحیح نمیباشد

سید مجید رمضانی

جناب آقای سید مجید رمضانی :

سلام امکان رجوع به طلاها چون بفروش رفته وجود ندارد و طرح عنوان شکایت کیفری اشتباه بنظر میرسد