مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری و خیانت

شخصی در سال 89 با روشهای کلاهبردارانه و با این وعده که با هم یک کار تجارت کاشی راه می اندازیم و پول خوبی در می اوریم 70 ملیون پول و دو فقره چک از من گرفت که چکها متعلق به یکی از دوستانم بود اما جهت تضمین پولها 70 میلیون سفته به من داد و برای تضمین چکها یک امانت نامه داد و در ان اقرار کرد که وجه چکها را طلبکار نیست و متعهد شد قبل از سررسید انها را پس بدهد اما متاسفانه پولها را پس نداد و چکها را هم به خواهرش داد تا در تاریخ سررسید به اجرا بگذارد حال سه سوال دارم
1. اگر از او شکایت کیفری کنم و ثابت کنم ان 70 میلیون را با کلاهبرداری و برای تجارت کاشی از من گرفته ایا می توانم علاوه بر اصل پول خسارتی هم بگیرم و اگر می توانم این خسارت چه عنوانی دارد و چگونه محاسبه می شود؟
2. آیا می توانم بوسیله ان امانت نامه چکها را هم از خواهرش بگیرم ؟
3. چون وجه چکها جمعا 25 ملیون تومان بود ان دوست من وقتی فهمید من چکها را به ان کلاهبردار داده ام 25 میلیون از سفته هایی که من از ان کلاهبردار گرفته بودم را از من گرفت تا هر دو به یک اندازه از هم طلبکار باشند حالا من می خواهم این دوستم را هم وارد دعوی کنم و از دادگاه بخواهم که ان کلاهبردار و خواهرش را به پس دادن چکها به این دوستم محکوم کند و دوستم را محکوم کند که سفته ها را به خودم پس بدهد برای وارد کردن دوستم به دعوی ایا باید او را به عنوان یکی از متشاکیان وارد پرونده کنم یا درخواست جلب ثالث نمایم ؟

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام در پاسخ سئوالات شما:1- در خصوص وعده ایشان دائر بر تجارت کاشی و همچنین وعده هایی که به شما داده باید قرارداد بررسی شود و ممکن است عمل وی مشمول عناوین کیفری نشود. 2-در خصوص استرداد لاشه چک ها ، با توجه به رویه برخی محاکم باید به استناد امانت نامه دادخواست استرداد لاشه چک به طرفیت وی بدهید و در صورت عدم استرداد لاشه چک عمل وی مشمول عنوان خیانت در امانت می گردد. 3-در خصوص مطالبه وجه سفته ، اگر با ظهر نویسی به دوستتان منتقل کرده اید ، ایشان می تواند وجه سفته را مطالبه نماید.