مشاوره حقوقی رایگان - ترک تابعیت فرزندان طلاق

درود.
کودکانی که والدین آنها طلاق گرفته و زیر سن قانونی هستند و حضانت آنها طبق حکم دادگاه به مادر واگذار شده است و محل سکونت، زندگی و تحصیل آنها خارج از ایران می باشد، در صورتیکه مادر اقدام به ترک تابعیت ایرانی و اخذ تابعیت کشور محل سکونت فعلی نماید آیا 1- میتواند برای کودکانش هم درخواست تابعیت جدید کند یا خیر؟ 2- آیا سفارت ایران برای فرزندان او نیز طبق درخواست گواهی ترک تابعیت صادر خواهد کرد یا صدور گواهی ترک تابعیت برای فرزندان منوط به ترک تابعیت پدر یا جد پدری است؟ 3- در صورتیکه پدر طی سندی محضری و رسمی اعلام کند که هیچ مخالفتی با ترک تابعیت ایرانی فرزندانش و اخذ تابعیت کشور دیگر را ندارد آیا مانع قانونی برطرف خواهد شد یا خیر. 4- در صورت منفی بودن پاسخ 3 آیا در چنین شرایطی امکان حقوقی و راهی قانونی برای اخذ گواهی ترک تابعیت فرزندان وجود دارد؟
با سپاس فراوان

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
فرزندان در خصوص تابعیت تابع پدرشان هستند.
به نظر بنده امکان اخذ ترک تابعیت وجود ندارد ‌و اگر کسی بخواهد تابعیت کشور دیگری را اخذ کند دو تابعیتی خواهد و تابعیت ایرانی وی از بین نمی رود.
می توانید موضوع را از طریق سفارت ایران موضوع را پیگیری کنید.