مشاوره حقوقی رایگان - هبه اموال

با سلام
پدر بزرگ بنده سال 94 زمین کشاورزی های خود را در وصیت نامه به تمام پسر های خود هبه کرده. بعد در سال 94 ازدواج کرده (همسر دوم). بعد از فوت پدر بزرگ از همین زمین های کشاورزی به عنوان ارث به همسر تعلق می‌گیرد یا خیر؟ در صورت گرفتن ارث از همین زمین ها توسط همسر حتی بعد از فروش می‌توان مدعی بود و زمین را پس گرفت؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام‌
بله تعلق خواهد گرفت
طبق قانون وصیت ‌تملیکی تا 1/3 از تمام ماترک نافذ است و وصیت زاید بر 1/3 غیرنافذ است و

حسین کریمی

جناب آقای حسین کریمی :

سلام.
بین هبه و وصیت تفاوت های زیادی وجود دارد.
وصیت تا یک سوم دارایی امکان پذیر است اما هبه هیچ محدودیتی ندارد.
قرارداد مذکور باید بررسی شود.
در صورت هبه کردن آن زمین یا وصیت تا سقف یک سوم اموال از زمین مذکور به همسر و دیگر ورثه ایشان ارث نمی رسد.
اگر وصیت مازاد یک سوم باشد از لحاظ حقوقی قابل پیگیری است.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام زمینها در تصرف چه کسی بوده ؟ قابل بحث و مذاکره ست

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر نوشته باشد که ثابت کند پدر در زمان حیات خود اموال خود را هبه کرده است در این صورت همسر اول حقی نخواهد داشت.

هر کسی در زمان حیات اختیار اموال خود را دارد و به نام هر کسی که خواست می تواند انتقال دهد.