مشاوره حقوقی رایگان - تهاتر ملکی با مال غیر

سلام من آپارتمانم در مشهد را به شخصی فروختم مقرر شد بخش بزرگی از ثمن با سه قطعه زمین کشاورزی تهاتر شود ومقرر بود فردای روز قرارداد زمین ها تحویل بنده گردنند که تا زمان حاضر انجام نشده، بجز این بند تهاترخریدار تا کنون شخصا به بنده ریالی پرداخت نکرده (فقط همان سه قطعه زمین) ، در قرارداد ذکر نشده خریدار میتواند آپارتمان را بفروشد یا نمیتواند، با اینحال فردای روز قرارداد بامن اپارتمان را میفروشد ( من اطلاعی ازاین معامله نداشتم وشخص خریدار دوم را نمیشناسم) چند روز بعد خریدار دوم مقداری پول به حسابم واریز میکند (بابت قسمتی از مابقی ثمن) مدتیست متوجه شدم این زمین ها را یکماه قبل از معامله با من به شخص دیگری فروخته است دراصل ان سه قطعه زمین که با من تهاتر کرده مال غیر بوده وصاحب زمین ها که خریده میگوید من به او اجازه ندادم بفروشد چون انها را خودم قبلا فروخته ام، حال سوالم اینست معامله من با این شخص که تنها بند ثمن که موجب انعقاد شد، مال غیر است، صحیح بوده؟ ایامجاز بفروش اپارتمان بوده ؟ ایا این پولی که خریدار دوم که با من ارتباطی ندارد بحسابم واریز کرده باعث میشود بیع جاری ومعامله صحت پیدا کند؟ من هم اکنون در دادگاه کیفری برای اثبات فروش مال غیر شکایت کرده ام، اگر اینموضوع اثبات شود، در دادگاه حقوقی میتوانم نسبت به ابطال قرارداد فروش آپارتمانم اقدام کنم، بنظر شما چند درصد احتمال دارد من در این امر موفق شوم واپارتمانم را پس بگیرم؟

ازجنبه دیگر یک سوال دارم، با توجه به اینکه زمین ها فاقد شماره ثبت، یوتی ام و حتی ابعاد وموقعیت انها در قولنامه ذکر نشده وفقط نوشته سه قطعه زمین در کدام ادرس وشهرک هستند وتا کنون وزمانی که اپارتمان را مجددا فروخته،ایا با استناد به ارکان بیع که هیچ وجهی به من پرداخت نکرده وزمینی به من تحویل نداده وی را جهت فروش مجدد فاقد صلاحیت دانست؟ استنباط من از ثمن معامله اینست، فروشنده باید بجای فروش جنسش وجه یا جنسی دریافت کند که بتواند انرا خرج کند این درحالیست من حتی تا الان نمیدانم دقیقا زمین ها کجای دشت بی علامت هستند وصرفا بواسطه اعتماد به بنگاه وجوسازی وی امضا کردم ، ایا بدونه تحویل وعلامتگذاری این زمین میتواند ثابت کند قسمتی از ثمن را پرداخت کرده، این درحالیست که اصلا زمینی وجود نداشته چون مال غیر به من فروخته وتا الان چندین بار احتمالا خرید وفروش شده اند... سپاسگزارم

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید با گفتگو و مشاوره تلفنی ابهامات را بررسی کرد و سپس قطعا راهنمایی شوید