مشاوره حقوقی رایگان - دفاع مشروع

فرض کنیم فردی در حالت مستی با چاقو روی کاپوت ماشین فرد دیگری میپره که از قبل خصومت شخصی داشتند و داد میزنه که تو رو میکشم بعد صاحب ماشین از ترس شروع میکنه با سرعت زیاد رانندگی کردن به صورت مارپیچ، فرد مست به زمین میوفته و صدمه میبینه ایا صاحب ماشین باید به دفاع مشروع استناد کنه یا میتونه برای دفاع از خودش به مستی فرد مقابل استناد کنه؟
استدلال من این هست که درسته که مستی حالتیست خطرناک اما به خودی خود خطری ایجاد نمیکنه فرد مست عملکردی درخور فرد هوشیار نداره در دفاع مشروع یک سری شرایط داریم یکی از شرایط این هست که مراحل دفاع رعایت بشه و رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز ضرورت داشته باشه و همچنین متناسب با نوع خطر باشه، از اونجایی که مهاجم فردی مست هست حالت خطرناک دارد اما کارایی فرد هوشیار را ندارد رفتار صاحب ماشین متناسب با خطر نبوده و میتوانست از رفتار هایی با تبعات کمتر استفاده کند مثلا درب ماشین قفل کند و با پلیس تماس بگیرد یا تلاش کند با فریاد کشیدن فرد مست را بترساند یا از انجایی که فرد مست هست راحت خلع سلاحش کند از نظر من رفتار ارتکابی مدافع متناسب با رفتار مهاجم نبوده نظر شما چیست ایا مستی را در نظر میگیرید؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد...

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باید موضوع شما مورد بررسی قرار گیرد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

سوالتان نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد