مشاوره حقوقی رایگان - حقوقی

مدت خیار غبن یا فاحش چند روز یا چند ماه است؟ اگر معامله ای انجام داده باشیم و خیار غبن فاحش اتفاق افتاده باشه میشه بعد از هفتاد روز معامله فسخ کرد؟

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اعمال خیار فوری است لیکن شما اقامه دعوا کنید گاهی از زمان اطلاع محاسبه میشود

پرسشگر :

بعد از امضاء قرارداد با فاصله یک ماه بعد اقرار نامه امضاع شده ایا اقرارنامه میتونه تمام کننده دعوا باشه حتی اگر خیار غبن فاحش اتفاق افتاده باشه ؟ هفتاد روز گذشته )اقرارنامه نوشته شده در مورد مبلغ و معامله انجام شده و قیمت هیچ گونه ادعایی ندارم باتوجه به اقرار میتونم شکایت کنم

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
خیارغبن ازخیارات فوری است
خیارغبن باید فاحش باشد یعنی عرفاقابل مسامحه نباشد وهمچنین درضمن العقد خیارغبن نیزساقط نشده باشد درخصوص فوری بودن خیارغین یعنی کسی که خیاردارد باید بعداز اطلاع از خیار اگر مایل به فسخ است خیارغبن را اعمال کند واگر از داشتن خیار و اینکه باید فوری اعمال کند اطلاع داشته باشد ولی فوری اعمال نکند خیارش ساقط میشود ودیگر حق خیارندارد درخصوص فوریت عرفی است