مشاوره حقوقی رایگان - همسایه ما میگه دیوار مال منه

بنده 3 سال است که در ... ورامین در قشلاق یک منزل ویلایی 50 متری خریدم که همسایه بغلی ما بعد از 3 سال میگه دیوار پشت حمام و دستشویی ما برای اوناست و دیوار خونش نم گرفته و باید حمام و دستشویی رو به یه قسمت دیگه منتقل بدیم در صورتی که در محل همه خانه ها یک طبقه و در زمین کشاورزی بدون رعایت موارد مهندسی و گود برداری 20 و 30 سال پیش ساخته شده و همه خانه ها معمولا تا 1 متر کاشی کاری شده اند و منزل همسایه ما هم همین طوره و الان مدعی است که دیوار فقط مال اونه و ما باید دیوارکشی کنیم تکلیف ما الان چیست و چکار باید کنیم البته به گفته خودش قبلا هم با مالک قبلی که ما ازش خریدیم منزل رو هم همین مشکل رو داشته و اون اهمیت نمیداده

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

ابتدا تامین دلیل کنید تا وضعیت ملک از نظر فنی کارشناسی شود و سپس دادخواست مرتبط را ارائه دهید

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

به موجب ماده 109 قانون مدنی دیواری که مابین دو ملک واقع است مشترک مابین صاحب آن دو ملک محسوب میشود مگر اینکه قرینه یا دلیلی بر خلاف آن ‌موجود باشد.که ترصیف و وضع سرتیر از جمله قرائن است که دلالت بر تصرف و اختصاص می ‌کنند.و طرز قرار گرفتن قرائن مالکیت اثبات میشود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
موضوع سوال شما باید به کارشناس رسمی دادگستری در زمینه عمران ارجاع شود تا ابعاد مختلف را بررسی نماید .

ماده 120 - اگر صاحب دیوار به همسایه اذن دهد که بر روی دیوار اوسرتیری بگذارد یا روی آن بنا کند، هر وقت بخواهد می تواند از اذن خود رجوع کند مگر اینکه به وجه ملزمی این حق را از خود سلب کرده باشد.
ماده 124 - اگر از قدیم سرتیر عمارتی روی دیوار مختصی همسایه بوده و سابقه این تصرف معلوم نباشد باید به حال سابق باقی بماند و اگربه سبب خرابی عمارت و نحو آن، سرتیر برداشته شود صاحب عمارت می تواند آن را تجدید کند و همسایه حق ممانعت ندارد مگراینکه ثابت نماید وضعیت سابق به صرف اجازه او ایجاد شده بوده است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام در صورت اقامه دعوا ، شما درخواست کارشناسی را نمایید و توسط کارشناس رسمی موضوع بررسی خواهد شد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

قواعد دیوار مشترک به نحوی است که در قانون مدنی آمده است لذا باید از طریق کارشناس رسمی دادگستری مشخص شود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز به بررسی مدارک و مستندات مربوطه است.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی بدوا باید درخواست کارشناسی نمایید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

دیوار مشترک محسوب می‌شود و نمی‌توان ادعای مالکیت نسبت به کل آن را داشته باشد