مشاوره حقوقی رایگان - عدم وصول چک در معامله

با سلام و احترام خدمت وکلای محترم
بنده یه ملکی خریدم به صورت دستارمی و قولنامه ی بنگاه.خریدار و فروشنده و بنگاه و شاهد امضا کردن یه مبلغی نقدا پرداخت شد و الباقی طی چند فقره چک.
قسمت توضیحات نوشته که در صورت عدم پاس شدن چکها فروشنده میتونه یکطرفه اقدام به فروش کنه و بعد از پاس شدن چک ها قولنامه رسمی میباشد.
من این ملک رو خریدم و با فروشنده ی جدید معامله کردم و تسویه حساب کردم. سوالم اینه اگه تویه قولنامه ی قبلی چکها پاس نشده باشه ایا فروشنده ی قبلی بعد از گذشت دوسال و نیم میتونه درخواست فسخ قرارداد رو بده و قولنامه رو باطل کنه یا مشمول زمان شد و دیگه نمیتونه؟ مالک اولی ادعا نیکنه که چک ها پاس نشد و طی حساب کتابهای قبلی که داشتم چک ها به صورت سوری بودن و الکی در قولنامه قید شدن.
حالا که من ملک رو از نفره جدید خریدم بعده گذشته دوسال مالک اول میتونه ادعا و فسخ کنه؟

پاسخ ها :

معصومه احمدی

سرکار خانم معصومه احمدی :

اگر در قرارداد ذکر شود که می‌تواند فروشنده فسخ کند اگر چک‌ها پاس نشود می‌تواند معامله را فسخ کند