مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی مغازه

با عرض سلام وادب
بنده سهم الارث همسرم از سرقفلی مغازه را از بابت مهریه ام با پرداخت حق مالکانه در مزایده اجرای احکام خودم برداشتم و برنده مزایده شدم اما برادر شوهرم که سهم الارث بقیه وراث را از آنها خریداری نموده و با بنده دارای مالکیت مشاعی در سرقفلی می باشد و بدون اذن و رضایت بنده در حق اینجانبه تصرف نموده و در مغازه مذکور مشغول به کار می باشد. با توجه به اینکه سرقفلی مشاع قابلیت افراز ندارد و هیچ انتفاعی از سرقفلی مذکور به بنده نرسیده و تنها انتفاع آن برای برادر شوهرم بوده لذا بنده میتوانم به سبب تصرف غیر قانونی برادر شوهرم در سهمم مغازه را پلمپ نمایم و اجرت المثل ایام تصرف را از ایشان بگیرم؟
و با توجه به اینکه دادگاه دستور فروش سرقفلی مشاع را با استناد به عدم ارائه گواهی افراز از اداره ثبت رد نموده در حالی که بنده طی لایحه ای به دادگاه عرض کرده بودم که چون برادر شوهرم سهم بنده رو بدون اذن بنده تصرف نموده و حق بنده رو تعیین تکلیف نمی کنند و باعث ورود ضرر به اینجانبه شده اند و بنده برای دریافت گواهی افراز قبلا به اداره ثبت مراجعه نموده ام اما رئیس ثبت به بنده فرمودند که سرقفلی به اداره ثبت مربوط نمیشه و درخواست بنده رو رد نمودند و بنده از دادگاه تقاضا کردم که اگر نیاز به استعلام است دادگاه خودش از اداره ثبت استعلام نماید و استعلام شهرداری هم مبنی بر عدم افراز پلاک ثبتی مورد نظر بود اما دادگاه صدور دستور فروش سرقفلی را با عدم ارائه گواهی افراز رد نموده و مالک هم در لایحه ای که تقدیم دادگاه نموده بودند فرموده اند که در صورتی که بنده بخواهم سهمم را انتقال دهم ایشان حاضر به خرید سهم بنده از سرقفلی با نظر کارشناس دادگاه می باشند اما با این حال دادگاه صدور دستور فروش را رد کرده و رای قطعی صادر شده. آیا با این اوصاف اکنون بنده می توانم سهمم را با نظر کارشناس دادگاه به مالک بفروشم و برای این کار چه دادخواستی باید ارائه دهم؟ و اگر بخواهم سهمم را خودم بگیرم چگونه و با ارائه چه دادخواستی می توانم این کار را انجام دهم چون بنده راضی به تصرف برادر شوهرم در سهم خودم نیستم آیا می توانم مغازه را تا زمان تعیین تکلیف سهمم توسط دادگاه پلمپ نمایم و برای این کار چه دادخواستی باید تقدیم دادگاه نمایم؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام جهت اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به بررسی جزئیات موضوع میباشد
بله شما باید دادخواست خلع ید و اجرت المثل ایام تصرف را اقامه نمایید و