مشاوره حقوقی رایگان - تکمیل سقف سالانه مرخصی ساعتی

باعرض سلام و روزبخیر. من کارمند دولت هستم. به دلیل مشکلی که داشتم مدتی از مرخصی ساعتی زیاد استفاده کردم و سقف مرخصی 96 ساعت سالانه ام تمام شده. ولی مرخصی روزانه بیش از 30 روز دارم.
آیا می توام تا پایان سال از مرخصی روزانه ام بصورت ساعتی استفاده نمایم؟؟ اگر بله بفرمائید به استناد چه قانونی می توانم انجام دهم. و اگر پاسختان خیر است پس تا اخر سال برای مرخصی ساعتی چکاری می توانم انجام دهم؟
ممنون از پاسختان

پاسخ ها :

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام. به استناد قانون کار ایران
گرفتن مرخصی حق بدیهی وطبیعی هر فرد در ایام کار میباشد که قانون کار ایران آنرا به رسمیت شناخته است.که انواع مرخصی وجود دارد ازقبیل استحقاقی، استعلاجی،ساعتی زایمان،بین تعطیلی حج ومرخصی بدون حقوق
مرخصی استحقاقی 26روز درسال میباشد که هرماه 2.5روز میباشدکه معادل 192ساعت میباشدوچهار جمعه اضافه میشود وتبدیل به 30روز می‌شود.
اما مرخصی جزء مرخصی استحقاقی بوده واز آن کسر می‌شود وباتوجه به کارگاه ها وشرکتهای مختلف میزان آن متفاوت میباشدمثلا 2ساعت در روز یک‌ساعت روز امانکته مهم اینکه اگر مرخصی ساعتی به 8ساعت رسید،یک روز مرخصی استحقاقی محسوب می‌شود.