مشاوره حقوقی رایگان - طلب ارث از پدری که دو زن دارد

با سلام و خسته نباشید
پدره من دوبار ازدواج کرده البته همسر اولشو طلاق داده..از ازدواج اولش دو فرزند پسر و دختر داره که خودم 29ساله و متاهل و خواهرم 28 ساله هستیم واز همسر دومش دو فرزند پسر و یک فرزند دختر داره...حالا بر اثر یک سری مشکلات میخواد منو خواهرمو از ارث محروم کنه..میخواستم بپرسم اگر الان اموالشو بزنه به اسم اون بچه هاش ما دیگه نمیتونیم ادعای سهم کنیم؟یا اگه فقط وصیت کنه باز بعد از فوت سهمی به منو خواهرم تعلق میگیره یا نه؟ایا الان که خوده پدرم در قید حیات هست ما میتونیم ازش ادعای ارث کنیم؟ اگه میشه واضح توضیح بدین خیلی ممنون میشم

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .اگر در زمان حیات خودش اموالش راواگذار کند خیر بعد فوت ادعای سهم داشتن بابت ارث منتفی است ولی اگر صرفا وصیت کند به این نحو وصیت اعتبار ندارد چراکه تایک سوم می تواند ومازاد یک سوم به تایید وراث بستگی دارد وقتی فردی زنده است بحث ارث منتفی است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر در زمان حیات نمی توانید مدعی سهم الارث باشید.
و اگر بخواهد اموال خود را وصیت کند صرفا نسبت به یک سوم اموال نافذ است.
توجه داشته باشید پدرتان می تواند در زمان حیات تمام اموال خود را به نام بقیه فرزندان انتقال دهد.
که در این صورت مالی جهت تقسیم نخواهد داشت و شما حق اعتراض ندارید.
بهتر است دوستانه مشکل خود را حل و فصل کنید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
چیزی تحت عنوان از ارث محروم کردن نداریم
پدر شما می تواند در زمان حیات خودش اموال خودش را به هر طریقی که ترجیح می دهد انتقال دهد و نمی توانید تحت عنوان ارث از آن اموال مطالبه سهم نمایید