مشاوره حقوقی رایگان - تفاوت ماده 286 و 315 قانون تجارت

سلام وقت بخیر انشاالله
ماده 315 گفته در صورت عدم رعایت مهلت قانونی 15و45 روزه شکایت علیه ظهرنویس مسموع نیست.
ماده 286 گفته بعد از گذشت یکسال شکایت علیه ظهرنویس مسموع نیست.
کدوم مهلت در مورد ظهرنویس ملاک است؟؟
فرقشون در چی هست ؟؟
بعضی از همکاران میفرمایند مهلت اعلامی 15و45 روزه در ماده 315 از جنبه کیفری ملاک هست از جنبه حقوقی ملاک نیست. یعنی دارنده با وجود گذشت مهلت های یاد شده در این ماده میتونه اقدام حقوقی کنه. تفسیر شما بزرگواران از ماده 315 قانون تجارت چیست؟؟
دارنده 47 روز بعد از سررسید چک اقدام به دریافت گواهینامه عدم پرداخت از بانک کرده. آیا مستندا به ماده 315 قانون تجارت دعوای وی بر علیه ظهرنویس مسموع خواهد بود یا خیر؟؟
ممنون میشم راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

هر دو مدت باید لحاظ شود هم، 15روز از تاریخ چک به بانک مراجعه شود وهم ظرف یک سال طرح دعوی نماید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر امکان اقامه دعوا علیه ظهرنویس وجود ندارد
برای اقامه دعوا مطالبه وجه بر علیه ظهرنویس ، دارنده چک ، باید در ظرف 15 روز از تاریخ مندرج در چک ، گواهی عدم تادیه از بانک بگیرد و باید در ظرف یک سال از تاریخ گواهی عدم تادیه ، بر علیه طهرنویس دادخواست مطالبه وجه بدهد