مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از وکیل

با عرض سلام و ادب به حق پویان. اگر وکیلی در انجام وظایفی که به واسطه قبول وکالت عهده دار آنها شده سستی نماید. و یا در دادخواستهای که بواسطه وکالت از موکل خود می دهد مرتکب اشتباهات فاحش حقوقی شده باشد. مثلا قبل از مشخص شدن غیر قابل افراز بودن یک ملک مشاعی درخواست فروش سهم موکل خود را به طرفیت یکی از شرکا کرده باشد که موجب رد دادخواست و در نتیجه استرداد آن شده باشد. یا پس از صدور رای قطعی به موکل خود به دروغ بگوید که اجراییه آن را درخواست کرده و چنین نکرده باشد. (با وجودی که در این خصوص وکالت داشته است یا می توانست بگوید خودتان انجام دهید.) و شخص موکل پس از چندین ماه متوجه شود و خود درخواست اجراییه را کند. و یا هزینه ای بیشتر از هزینه دادرسی از موکل خود گرفته باشد و... چگونه می توان از او شکایت کرد. متحیرم که چگونه یک وکیل پایه یک در چندین مورد به اذعان وکلای دیگر مرتکب اشتباه شده است.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوال اصلا جای تعجب ندارد چونکه حدود 5% تا 10% وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی ممکن است تسلط کافی نسبت به علم حقوق و تجربه کافی در زمینه مسائل حقوقی و طرح یا دفاع از دعاوی حقوقی و کیفری تخصصی را دارا باشند . مصلحت حکم نمی کند به صرف اینکه هر وکیلی که دارای پروانه معتبر از مرجع صلاحیتدار صدور پروانه باشد و یا عضو افتخاری یا غیرافتخاری سایت های حقوقی مجازی است بدون شناخت و ارزیابی کافی از دانش و تجربه وی به طرق مقتضی ، سرنوشت پرونده دعوی خود را به وی محول نموده و به دست وی بسپاریم . (این دقیقا به مثابه صدور گواهینامه رانندگی توسط راهور برای متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی است که پس از قبولی در آزمون آئین نامه و شهر (عملی) ، موفق به دریافت گواهینامه رانندگی می گردند . سوال اینجاست آیا هر شخص که موفق به دریافت گواهینامه رانندگی شده نسبت به مقررات راهنمائی و رانندگی و رانندگی خودرو تسلط کافی دارد ؟ قطعا پاسخ منفی است) . از نشانه ها و قرائن وکلای کم دانش و کم تجربه می توان به تبلیغات دروغین این گونه افراد در ادعای توانائی خود در پیشبرد پرونده حقوقی موکل به هر نحو ممکن و قبول پرونده های وکالت با دریافت حق الوکاله به نرخ کمتر از عرف مقرر و پائین تر از حد مجاز و به صورت شرایطی به منظور جذب موکلین با تمکن مالی ضعیف و یا موکلینی که حاضر نیستند اجرت عرفی وکیل را بپردازند و کسب تجربه وکالتی از طریق آزمون و خطا نمودن در پرونده های حقوقی موکلین که نتیجه آن ورود خسارات جبران ناپذیر به موکل و کسب تجربه و درآمد محدود برای وکلای مورد وصف خواهد بود . در فرض سوال چنانچه ادله و اسناد و مدارک معتبری دال بر تخلف وکیل مذکور در دست دارید می توانید از حیث تخلف انتظامی ، تعقیب انتظامی وکیل متخلف را از دادسرای انتظامی مرجع صدور پروانه وکیل (حسب مورد کانون وکلای دادگستری یا مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلای قوه قضائیه مربوطه) تقاضا نمائید .

یک وکیل

ادامه از متن قبل - در پاسخ به فرض سؤال شما ، جای تعجب نخواهد داشت که بگویم حتی بعضاً معدود وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی را مشاهده نموده ام که از نگارش و املاء صحیح برخی عبارات و واژه های فارسی و حقوقی عاجز بوده اند . تسلط بر آئین نگارش فارسی و عربی از حیث بکارگیری واژه های فارسی و عربی مصطلح حقوقی در متون حقوقی از پیش نیازهای ورود به حرف و مشاغل حقوقی است که متأسفانه برخی در این حوزه با اشکال جدی مواجه هستند .