مشاوره حقوقی رایگان - افترای قولی و فعلی

سلام و وقت بخیر.
برای صحبت و حل و فصل دوستانه و متمدنانه مشکلم با شخصی به درب منزل ایشان رفتم. متأسفانه ایشان از همان بدو مواجهه، شروع به داد و فریاد و توهین و تهدید و ایجاد درگیری کرده و فوراً با پلیس تماس گرفتند و اعلام مزاحمت برای خانواده شان را گزارش کردند. تا زمان آمدن پلیس هم با چند نفر تماس گرفتند تا در محل حاضر شده و در حضور پلیس به درستی اظهاراتشان شهادت بدهند. در گزارش پلیس 110 نیز علاوه بر این ادعاها عنوان کردند که من همراه خود چند نفر را (احتمالاً به قصد تهدید) به محل آورده بودم که متواری شدند.
با فرض اینکه تمامی ادعاهای ایشان دروغ بوده و من هم بتوانم دروغ بودن آن ها را ثابت کنم، مسلماً ایشان مرتکب جرم افترا شده اند. سوالم این است که آیا این کار ایشان افترای عملی محسوب میشه؟ و در صورت طرح شکایت از ایشان، باید روی عملی یا قولی بودن افترا تأکید داشته باشم یا صرفاً ذکر عنوان افترا کافیست؟
با تشکر.

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

افترا به معنی نسبت دادن یک جرم به شخصی است و افترای عملی یعنی شخص با عمل فیزیکی خویش مثل جاسازی مواد در ماشین شخصی باعث سوظن به وی و مجرم شدن او شود . در مانحن فیه افترای عملی صورت نگرفته و افترای قولی هم ضعیف به نظر میرسد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
ذکر عنوان افترا کافی است و تشخیص موضوع با توجه به دفاعیات شما و اظهارات طرف مقابل با دادگاه است