مشاوره حقوقی رایگان - واخواهی

شریک بنده با توجه به این‌ که سند مالکیت به نام ایشان بود برای انجام کارها نسبت‌ به اجاره دادن مغازه بدون اجازه بنده بود و بدون اطلاع بنده اقدام نمود و ودیعه دریافت نمود بنده تقاضای سهم خود از محل ودیعه را نمودم ایشان گفت که هزینه نموده‌ است و فاکتور دارد پس باید شما 1 فقره چک بابت 50 درصد ودیعه به من بدهید بنده نیز 1 فقره چک بابت 50 درصد ودیعه که در متن آن نوشته‌شده بوددر وجه مستأجر بابت 50 درصد ودیعه به ایشان دادم بعداً متوجه شدم که ایشان از بنده کلاهبرداری نموده‌ است و فاکتور نیز ندارد ایشان چک بنده را به مستاجر داده و مستاجر چک را بعد از این‌که گرفت آن را به ایشان پس می‌دهد و می‌گوید که ما ایشان را نمی‌شناسیم و قرارداد با شما داریم نه ایشان او از شریک بنده به دادگاه شکایت نمود دادگاه طی دادنامه بنده را به‌عنوان شخص ثالث مسئول پرداخت 50 درصد ودیعه دانست و رای بابت آن صادر کرد رای غیابی بود و بنده واخواهی نمودم رای دادگاه به این صورت نوشته‌است با توجه به اوراق و محتویات پرونده نظر به این‌که وکیل واخواه منکر بدهی از بابت ودیعه واحد تجاری به مستاجر می‌باشد و مدعی است با توجه به توافقاتی که وجود داشته‌است شریک ایشان باید این مبلغ را پرداخت می‌نمود دادگاه صرف‌نظر از این‌موضوع نظر به این‌که در خصوص سهم واخواه از مبلغ ودیعه دقیقاً به میزان سهم وی چکی از سوی وی صادر شده و از طریق شریک ایشان در اختیار مستاجر قرار گرفته‌است و مستاجر چک را پذیرفته ولی بعداً آن را استرداد نموده‌است با عنایت به پذیرش چک به اعتبار بند 1 ماده 292 قانون مدنی تبدیل تعهد صورت‌ گرفته است و تراضی مستاجر به دریافت ودیعه از محل این چک بوده‌است لذا نامبرده می‌توانند از طریق چک دریافتی اقدام نماید لذا دادگاه خواسته واخواه را وارد تشخیص و ضمن نقض دادنامه غیابی صادره فوق در محکومیت خوانده حکم بطلان دعاوی خواهان اصلی مستأجر صادر و اعلام می‌نماید مستاجر هم سریع به شریک بنده مراجعه نموده وچکی را که پس داده بود کرفته و هم اصل پول و هم تاخیر تادیه از تاریخ روی چک اقدام میکند حال سوال بنده اینست این چکونه رای میباشد از یک طرف بنده را بی کناه دانسته ودادنامه صادره را باطل مینمایید و بنده را مسول پرداخت ودیعه نمیداند از طرف دیکر مستاجر را ارشاد می کند از طریق چک اقدام نماید چک همان ودیعه است در متن ان هم نوشته شده مستاجر نیز با سواستفاده چک را اقدام مینماید سوال بعدی بنده اینست چگونه میشود چکی را که خود مستاجر پس داده وقبول ننموده بعد از گذشت 3سال دوباره دریافت کند و تاخیر تادیه انرا از 3سال پیش بخواهد

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است