مشاوره حقوقی رایگان - تمدید خودکار قرارداد مسکونی

سلام وقت بخیر ، بنده سال گذشته تاریخ 1400/03/01 یک واحد اجار کردم به مبلغ 70 میلیون تومن رهن و 1.3 میلیون اجاره ماهانه ، با قرارداد کدرهگیری دار و کاملا معتبر ، قبل از اتمام قرارداد با موجر تماس گرفتم برای تمدید و... که گفت هنوز مشخص نیست خودم بخوام بیام تهران یا به خود شما اجاره بدم و خبر میکنم الان بعد از گذشت یک ماه از قرار داد املاک به من زنگ زده و میگه رهن 120 میلیون تومن و اجاره 2.5 میلیون تومن ، و این که حتما باید قرارداد قبلی رو به من تسلیم کنی و نمیشه تمدید کرد و باید یه قرار داد از نو نوشت.
حالا با این وضعیت سوال من این هست.
آیا بخاطر این که یک ماه از قرارداد من گذشته تمدید خودکار قرار داد شامل حال من میشه
آیا من موظف هستم قرارداد رو به املاک تسیلم کنیم آیا برای افزایش هزینه رهن و اجاره بیشتر از قانون این درخواست رو نداده؟

پاسخ ها :

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

سلام و احترام ، بسته سیاسی مصوب شده در جلسه سران قوا، همه قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال 1401 به صورت خودکار و به مدت یک‌سال و حداکثر با نرخ‌های اعلام شده تمدید می‌شود. بر اساس این بسته تمام قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال 1401 پس از ابلاغ رسمی این مصوبه به صورت خودکار به مدت یک‌سال و البته حداکثر با نرخ‌های مصوب در جلسه سران قوا نسبت به رقم قراردادهای موجود تمدید شود.سقف رشد اجاره‌بها در قراردادهای تمدیدی به‌طور خودکار درتهران و کلان‌شهرها 25 درصد و در سایر نقاط شهری 20درصد است. در تبصره این ماده نیز تاکید شده توافق مالک و مستاجر با نرخ‌های کمتر از ارقام مذکور نیز بلامانع است.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
قرارداد ها اجاره تحت شرایطی به صورت خودکار تمدید می شود