مشاوره حقوقی رایگان - اثبات ربا

با سلام و احترام
آیا می‌شود اینگونه ربا را اثبات کرد؟
بعلت نیاز مبرم مالی و در ازای پرداخت با فرجه عودت یک ماهه، مبلغ 5میلیارد اخذ و بایستی بعد از یک ماه 6میلیارد پس می‌دادیم.
چکی که بابت 6میلیارد گرفته را برگشت زده است. یک مبایعه نامه دیگر نوشته که همان ملک را دوباره به مبلغ 6م به ما فروخته است اما این مبایعه نامه را به ما نداده است. ولی چک را برگشت زده است. با وجود این که می‌دانست صاحب چک دارای اموال کافی میباشد تا کنون هیچ اقدامی نکرده است. پدرهمسرِ برادرم چک را داده است.
با تشکر و ادب مجدد
ملکی که دوونیم برابر ارزش پولی که در مبایعه نامه ذکر شده ارزش داشته و با مبایعه نامه گرو گرفته است و همچنین شهود فراوانی که از این قضیه اطلاع دارند.

پاسخ ها :

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

با سلام ، برابر قانون ربا دهنده و ربا گیرنده هر دو مجازات دارند مگر با وجود شرایطی ، پس در صورت اقدام به ریسک مذکور توجه گردد