مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه ملک

با سلام. بنده ملک مسکونی را خریداری کردم و در قولنامه قید شد در صورت عقب نشینی ملک در طرح اصلاحی هر اندازه که از طرف شهرداری تایید شود از ثمن معامله کسر و به بنده عودت شود. متاسفانه فروشنده استعلام شهرداری را که متراژ عقب نشینی در آن قید شده بود را به بنده اطلاع نداده و دفترخانه نیز طبق روال متراژ موجود سند قبلی را در سند رسمی قید می کند و سند بنام بنده صادر گردید. و بنده متوجه عقب نشینی ملک نشدم. در حال حاضر فروشنده حاضر به پرداخت مابالتفاوت نیست. آیا امکان شکایت وجود دارد؟ ممنون

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، تمامی معاملات املاک شبیه مورد ملک شما با وضع موجود (مساحت مندرج در سند مالکیت و یا مساحت موجود ملک بر اساس نظر کارشناس رسمی دادگستری) که هنوز طرح اصلاحی و عقب نشینی تعریض معبر در آن اجرا نشده انجام می پذیرد و فعلاً تمامی مساحت ملک خریداری شده برای شما قابل استفاده است و خدشه ای بر معامله وارد نیست مگر مساحت ملک خریداری شده در حال حاضر با کسری مواجه باشد که به نظر نمی رسد اینطور باشد . الآن اکثر ملک های واقع در شهر تهران و یا جاهای دیگر با طرح تعریض معبر در صورت تخریب و نوسازی ساختمان مواجهند پس بزعم شما همه خریداران مذکور باید از فروشندگان ملک تقاضای ثمن کسری مساحت طرح اصلاحی را بنمایند . اگر استعلام کتبی از شهرداری منطقه دارید که ملک شما در طرح شهرداری اعم از تعریض قابل توجه و یا سایر طرحها قرار دارد و در مبایعه نامه شما هم به این موضوع اشاره و شرط شده ، مشروط علیه باید به شرط خود به نفع مشروط له عمل نماید .

پرسشگر :

سلام. موضوع عقب نشینی در مبایعنامه قید شده و شهرداری به فروشنده نیز اعلام کرده است. و طرح عقب نشینی جدید نبوده و در زمان معامله نیز وجود داشته. پس در حال حاضر امکان شکایت وجود دارد؟

یک وکیل

سلام " نوع عقب نشینی و طرح شهرداری را اعلام بفرمائید . آیا موضوع عقب نشینی ملک ، تعریض معبر مانند کوچه و خیابان در حدود یک الی دو متر است ؟ شما که مدعی هستید باید استعلام کتبی شهرداری مبنی بر عقب نشینی را اخذ نمائید .

پرسشگر :

سلام. طرح بابت عریض شدن خیابان است. از 12 متر به 14 متر. و شهرداری کتبا به فروشنده موقع جابه جایی سند بنام بنده اعلام کرده بود. و در حال حاضر نیز در پرونده ملک در شهرداری موجود می باشد.

یک وکیل

پاسخ سوم " همانطور که پیش بینی شده بود نوع طرح تعریض معبر به متراژ حداکثر 2 متر است و اجرای آن موقعی اتفاق می افتد که بخواهید ساختمان خود را تخریب و نوسازی نمائید و در حال حاضر ساختمان شما با کسری مساحت مندرج در سند مالکیت مواجه نیست . صرفنظر از توضیح مزبور ، چنانچه فروشنده (مشروط علیه) در مبایعه نامه شرط قانونی و مشروع به نفع شما بعنوان خریدار و مشروط له نموده باشد مکلف است به شرط خود عمل نماید هر چند ضرورتی به دادن تعهد به نفع خریدار نبوده است و فروشنده بر اثر ناآگاهی چنین شرطی به نفع خریدار نموده است . چونکه همه املاک شبیه موضوع و وضعیت ملک شما که فروش می رسد بر اساس وضع موجود و بر اساس مساحت مندرج در سند مالکیت به فروش می رسد و نه بر مبنای طرح عقب نشینی که در آینده در صورت تخریب و نوسازی ساختمان اتفاق خواهد افتاد .