مشاوره حقوقی رایگان - تبدیل حبس تعزیری به جریمه نقدی

سلام بنده به اتهام سرقت اموال عمومی محکوم به 1سال حبس تعزیری و برگرداندن عین اموال یا معادل پول اموال. سابقه زندان هم ندارم، برام ابلاغیه اومده برم اجرای احکام، میخوام بدونم حکم زندان رو اجرا میکنن یا امکان تبدیل یک سال حبس وجود داره؟ تشکر

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

برای جرائم غیرعمدی که میزان مجازات آن ها کمتر از دو سال حبس است قاضی موظف می باشد تا مجازات را تبدیل کند اما برای بیش از دو سال، قاضی موظف به تبدیل مجازات نیست اما می تواند با بررسی پرونده و کنکاش در اوضاع و احوال مجرم او را از این مزیت بهره مند کند. البته مجرم در زمان محکومیت نباید دارای سوء سابقه موثر باشد در غیر این صورت باید مجازات حبس را متحمل گردد.
در جرائم عمدی صرفا زمانی می توان به صورت مطلق رای به تبدیل مجازات داد که میزان حبس تا سه ماه باشد. اگر حبس بیش از سه ماه تا شش ماه بود قاضی در صورتی موظف به تبدیل مجازات است که سوء سابقه موثر وجود نداشته باشد . اگر هم میزان مجازات بیش از شش ماه باشد قاضی در خصوص تبدیل مجازات هیچ گونه اجباری نداشته و می تواند حبس را به مجازات نقدی تبدیل کند یا نکند .

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
باید خودتان را به اجرای احکام معرفی کنید