مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث بین شوهر و مادرزن

با سلام اگه خانمی فوت کرده باشد و ارث فقط شوهرش باشد ومادرش خوب شوهر نصف مشترک را ارث می‌برد مثلا 1 میلیارد ارث رسیده نصفش میشه 500 میلیون که سهم شوهرش میشه مادرشم یک ششم از مابقی ترکه که میشه 83 میلیون که از 500 میلیون کم کنیم میمونه 417 میلیون خوب تکلیف این پول چی میشه این وسط ببخشید میشه بگید رقم سهم شوهر ومادرش از 1 میلیارد چقدر میشه ممنونم

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
سهم مادر متوفا یک سوم است و مابقی دوباره به مادر داده می شود .
قانون مدنی
ماده 914 - اگر به واسطه بودن چندین نفر صاحبان فرض، ترکه میت کفایت نصیب تمام آنها را نکند نقص بر بنت و بنتین وارد می شود واگر پس از موضوع کردن نصیب صاحبان فرض، زیادتی باشد ووارثی نباشد که زیاده را به عنوان قرابت ببرد این زیاده بین صاحبان فرض بر طبق مقررات مواد فوق تقسیم می شود لیکن زوج و زوجه مطلقا و مادر اگر حاجب داشته باشد از زیادی چیزی نمی برد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

سهم مادر یک سوم ارث متوفی است و اگر بعد از تقسیم چیزی باقی باشد به شرط اینکه حاجبی وجود نداشته باشد به مادر میرسد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
الباقی نیز تحت شرایطی به مادر می رسد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

الباقی نیز تحت شرایطی به مادر می رسد.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام یک دوم و یک ششم از کل ارث محاسبه میشود و مابقی هم به نسبت بین آنها تقسیم میشود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

الباقی تحت شرایطی به مادر می رسد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خدمت شما عرض کنم به اینگونه حساب نمی‌شود یک میلیارد و این میان تقسیم بر دوش بکن نصفشو به همسر بدن خیر روی یک قاعده‌ای که همیشه به تناسب باید کم بشه اما علیها خدمت شما عرض بکنم چون اینها فرزند ندارند نصف اموال به همسر میرسه و در صورتی که وارث دیگری نبود الباقی به زوج می رسید ولی در اینجا به مادر میرسد