مشاوره حقوقی رایگان - حکم جلب

سلام از شخصی مبلغ 250 میلیون تومان طلبکار هستم از ایشان به دادگاه شکایت کردم چون توانایی پرداخت یکجای آن را نداشتن قبل از صدور حکم دادگاه تقاضای سازش کردند و در یک رسید کاغذی بابت بدهکاری تعهد دادند که مبلغ بدهکاری خود را طی 5 قسط و هر قسط در تاریخ مشخص به من پرداخت نمایند مبلغ هر قسط 50 میلیون تومانه و جریمه تاخیر پرداخت هر قسط روزانه 100هزار تومان معین گردید آیا اگر آن شخص اقساط را واریز نکند میتونم حکم جلب ایشان را از دادگاه بگیرم؟ آیا زندان میشه؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " در فرض سوال مشخص نشده منشاء طلبتان ناشی از مطالبه وجه چک یا سفته یا قرارداد منعقده است . به هر حال در توافق اخیر به غیر از تعیین خسارت تاخیر تادیه به مبلغ روزانه یک میلیون ریال ، صرفا دین حال بدهکار را تبدیل به دین موجل پنج ماهه نموده اید که این اقدام شما صرفا جهت رعایت حال بدهکارتان بوده و برای شما (به غیر از خسارت تاخیر تادیه تعیینی) نه تنها امتیازی ندارد بلکه موجب گشته مطالبه کامل طلبتتان با تاخیر پنج ماهه نیز مواجه گردد ! و چنانچه بدهکار به تعهد اخیر خود عمل ننماید صرفا می توانید اقساط معوقه را از لحاظ حقوقی مطالبه نمائید و پس از صدور حکم قطعی از دادگاه تجدیدنظر یا قطعیت حکم صادره از دادگاه بدوی و صدور اجرائیه و منقضی شدن مهلت ده روزه آن و عدم پرداخت یا عدم شناسائی یا دسترسی به اموال ایشان به استناد ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی می توانید تقاضای حبس ایشان را از دادگاه اجرا کننده حکم تقاضا نمائید منوط به اینکه بدهکار تا یکماه از تاریخ ابلاغ اجرائیه از مرجع قضایی صالح تقاضای اعسار نکرده باشد و یا تقاضای اعسار محکوم علیه از پرداخت محکوم به مورد قبول مرجع قضایی صالح واقع نگردد و یا دعوای اعسار توسط بدهکار مسترد شود .

یک وکیل

سلام. در صورت عدم پرداخت هر قسط شما می توانید تقاضای پرداخت آن را از دادگاه نمایید و بعد از قطعیت حکم و عدم پرداخت از جانب ایشان و عدم شناسایی اموال وی از جانب شما و عدم پذیرش اعسار از ایشان می توانید حکم جلب بگیرید.

یک وکیل

با سلام با توجه به قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی بله می توانید دز صورت عدم پرداخت حتی یک قسط حکم جلب بگیرید

پرسشگر :

حال اگر اعسار وی در خصوص بدهکاری اقساط پذیرفته شد چه میشود؟ آیا ایشان آزاد است؟

یک وکیل

سلام " بله آزاد آزاد است . قانون اعسار را برای کاهش تعداد زندانیان مالی وضع نموده اند .

پرسشگر :

یعنی کلا آزاد و تبرءه میشه یا با وثیقه آزاد میشه

یک وکیل

سلام" وثیقه برای چی ؟ آزادی محکوم مالی از زندان به واسطه قبولی تقاضای اعسار ، نیاز به سپردن وثیقه ندارد چونکه اساس بدهی یکجا و کلی محکوم علیه با قبولی تقاضای اعسار تبدیل به بدهی به نحو اقساط می گردد و با پرداخت اقساط بدهی ، دیگر موجب قانونی برای بازگشت به محبس و زندان نیست که بخواهد وثیقه بسپارد مگر اینکه اقساط بدهی را نیز پرداخت نکند که مجدداً باید روند دادرسی قبلی تکرار گردد .

یک وکیل

سلام " پاسخ سوال دوم به دلیل نادرست متوجه شدن سوال ، بدین نحو تصحیح و از سوال کننده محترم پوزش طلبیده می شود ؛ چنانچه محکوم علیه خارج از مهلت مقرر (تا 30 روز پس از ابلاغ اجرائیه) ، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود ، دعوای اعسار خود را اقامه نماید، هر گاه محکوم له آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد یا محکوم علیه به تشخیص مرجع قضائی ، کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم به ارائه نماید ، مرجع قضائی با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس ، او را آزاد می کند .