مشاوره حقوقی رایگان - آیا سازنده ویدیو حق مالکیت اطلاعات عمومی ای که در ویدیوی خود نمایش/آموزش میدهد را دارد؟

سلام، آیا یک سازنده ویدئو میتواند تحت شرایطی، شخصی را از استفاده از اطلاعات عمومی ای که در ویدئو اش نمایش داده است منع کند؟ به طور مثال اگر من از یک ویدئو برخی اطلاعات درباره یک رشته مهندسی یاد گرفته باشم ( مثلاً نحوه استفاده از ابزار، فرمول های ریاضی مربوطه و... که اطلاعات و مهارت های عمومی و اکثرا اساس این حرفه هستند) و با استفاده از همین اطلاعات در شرکتی مشغول به کار شوم اما دسترسی من به آن ویدئو غیر قانونی بوده باشد ( یا مثلا در توافقنامه ای پذیرفته باشم که از این اطلاعات استفاده نخواهم کرد یا هزینه آن ویدئو را پرداخت نکرده باشم و...) آیا در این حالت سازنده ویدئو میتواند من را از استفاده از آن اطلاعات منع کند؟ چون آن اطلاعات عمومی هستند و فکر نمیکنم کسی بتواند آنها را حقوق خود بداند، حال آیا برداشت من صحیح هست یا او می‌تواند تحت شرایطی من را از استفاده از آن اطلاعات منع کند؟ درست است که من شرایط بین خود و سازنده را نقض کرده ام ولی به هر حال این اطلاعات و مهارت ها پایه و اساس شغل و مهارت من است و نمیتوانم بدون آنها کار کنم و تقریبا مانند این است که طبق شرایط بالا از یک ویدیو آشپزی را یاد گرفته باشم و سازنده ویدئو من را از آشپزی منع کند، و همچنین نگرانم که اگر به طور مثال من محصولی تولید کنم که طبیعاتا از آن اطلاعات پایه در آن استفاده شده است، مصرف کنندگان آن محصول هم برایشان از نظر قانونی تخلفی باشد.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اگر در قرارداد شرط عدم استفاده شده باشد شما نمی توانید استفاده نمایید ولی اگر شرط نشده باشد منع قانونی ندارد
شما باید استناد نمایید که این اطلاعات عمومی بوده و من از منابع دیگری استفاده کرده ام و

یاسر معتمدی محمدیان

جناب آقای یاسر معتمدی محمدیان :

با سلام اصولا منعی ندارد ولی به نظر می رسد موضوعتان ، موضوعی خاص است لذا حتما با یک وکیل دادگستری مشاوره دقیق حضوری یا تلفنی داشته باشید . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق پنل مشاوره با اینجانب تماس بگیرید.