مشاوره حقوقی رایگان - ایراد به سند منتقل شده در دفاتر اسناد رسمی و درخواست ابطال سند

سلام
شش سال قبل مادرم سند خانه خودش را با اصرار خودش در قبال بدهی که به من داشت به نام بنده زد، سال قبل ایشان فوت کرد و متاسفانه تا زمان فوت نه به برادرم اطلاع داد و نه اجازه داد بنده اطلاعی بدهم. الان برادرم ادعا می کند بنده برای انتقال این سند با همکاری دفتر اسناد رسمی جعل نموده ام و مادرم از این انتقال بی خبر بوده! تنها دلیلی هم که ارائه می کند این است که اثر انگشت بنده بجای مادرم پای برگه درخواست مفاصا حساب شهرداری بوده (دفترخانه بنده را دنبال کار اداری به شهرداری فرستاد، ولی یادم نیست چه فرمهایی رو تکمیل کرده ام)، بنابراین ابتدا در دادگاه کیفری به اتهام جعل از بنده شکایت نمود، اما دادگاه بنده را تبرئه کرد. بنده عنوان نموده بودم اگر هم امضایی به جای کس دیگری انجام شده باشد، چون پرداخت عوارض شهرداری و گرفتن استعلام آن برای شاکی ضرری نداشته است، اتهام جعل بی اساس است. حال او در دادگاه حقوقی درخواست ابطال سند نموده است. در لوایح دفاعی این دادگاه بنده عنوان نمودم که انتقال در دفترخانه و با حضور دو شاهد امین مادرم انجام شده، در جلسه اولیه دادگاه قاضی توضیحی در مورد شهود نخواستند و بنده هم چیز بیشتری نگفتم. در لایحه آخر ایشان مدعی شده بود که شاهدی وجود ندارد، بنابراین بنده با اعلام کد ملی آن دو شاهد و 4 شاهد اضافه بر آنها، خواستار احضار انها به دادگاه برای اثبات قصد مادرم شدم، اما ایشان در لایحه بعدی عنوان کرده "اعلام شهود خوانده مبنای قانونی ندارد زیرا خوانده دادخواست متقابل نداده است و دلایل خود را در جلسه اول رسیدگی عنوان نکرده اعلام شهود بر خلاف نص صریح ماده 97 قانون ایین دادرسی مدنی است!

سوال اول این که ایا ایشان می تواند یا این دلیل مانع شهادت شهود بنده شود؟! بنده در لوایح اولیه قبل از جلسه اول رسیدگی از وجود شهود به عنوان دلیل نام برده بودم، ولی درخواست احضار آنها را از دادگاه نکرده بودم، چون فکر می کردم اگر لازم باشد قاضی احضار خواهد کرد. اگر در رد این ادعا ماده قانونی یا تفسیری ارائه شود ممنون خواهم شد.

سوال دوم اینکه به بنده گفته اند بر اساس ماده 74 قانون شهرداری ها و قانون جدیدتر "تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی" مصوب 1385، گرفتن مفاصا حساب در صورتی که خریدار مطالبه نکند، اصلا برای دفترخانه ها الزامی نمی باشد و قاعدتا هدف از این استعلام مشخص شدن بدهی عوارض و مالیات است نه اثبات قصد و نیت فروشنده! آیا وجود این برگه درخواست که اثرانگشت بنده یه جای اثرانگشت مادر زیر آن بوده می تواند باعث ابطال سند شود؟

ممنون از وقتی که برای بنده گذاشتید

پاسخ ها :

ابطال سند ادعای جعل سند