مشاوره حقوقی رایگان - تکلیف ضامن پس از فوت

باسلام
من یک فرهنگی بازنشسته هستم، برادرم میخواهد وام 150 میلیونی با اقساط 5ساله بگیرد.
وضع مالی و ملکی خوبی هم دارد، اما از من که بازنشسته هستم تقاضای ضمانت کرده و من تنها به خاطر اینکه حق برادری به جا بیارم ، مدارک دادم ، اما هیچکس از آینده خبر نداره، عمر دست خداست،سوال:
اینکه استرس دارم و نمی‌خوام روی برادرم زمین ندارم ضمانت میکنم.
چون نمی‌دونم اوراق بانکی که متعهد میشویم آیا بیمه هم میشن یا خیر و اینکه فردا روز به هر دلیلی توان پرداخت پیدا نکند و من در معذورات هستم ، آیا گرفتن چک وجه الضمان مبلغ وام با سودش باقید «در وجه ضمان پرداخت کل مبلغ وام با بهره بانکی» از طرف برادرم کفایت میکند؟
«من به برادرم اعتماد دارم ،اما با این ضمانت مسلما من متعهد شدم ،چون امضا کردم،اما ممکن است برای برادرم مشکلی پیش بیاد و فرزندانش در قید وام پدرشان درهردو شکل حیات و ممات نروند،گرفتن چک از طرف ایشون حتی به حالت کدورت از من،میتواند وجه الضمان باشد؟
سپاس

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر ضمانت کسی را انجام میدهید شما هم در صورت عدم پرداخت مسیولیت دارید. بهتر است یک تعهدنامه محضری برای ایفای تعهدات از برادرتان بگیرید . جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام. شما خوب به این مسئله واقف هستید که در صورت ضمانت وعدم پرداخت اقساط وام توسط برادر شما بانک به شما مراجعه می کند.شما پس از پرداخت اقساط بانک متعاقب می توانید پس از دریافت تاییدیه بانک به برادر ودر صورت فوت به وراث ایشان جهت وصول طلبتان مراجعه نمایید .دریافت چک هم جهت تضمین هم یک راه است .اما ذکر دریافت سود مشکل ساز است .جهت اطلاعات بیشتر با سامانه واز طریق مشاوره تلفنی در ارتباط باشید.