مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت سنوات 2 سال همکاری با یک شرکت

سلام و وقت بخیر، من در یک شرکت نرم‌افزاری به مدت 2 سال کارمند بودم. از تیر 97 تا پایان خرداد 99. من به صورت تمام وقت برای این شرکت کار می‌کردم. از این 2 سال، مدت یک و نیم سال اول، شرکت ثبت رسمی نشده بود. نیم سال آخری که من در این شرکت بودم ثبت رسمی شد. در ازای کاری که من در شرکت انجام می‌دادم، حقوق به صورت ساعتی دریافت می‌کردم. یعنی به ازای هر ساعت فعالیت مبلغ مشخصی به من پرداخت می‌شد. لازم به ذکر هست که این شیوه پرداخت در حوزه نرم افزاری مرسوم هست. در این حالت به من به ازای هر ساعت کار، 21600 تومان پرداخت می‌شد و هر ماه به ازای تعداد ساعات کاری حقوق دریافت می‌کردم. مثلا یک ماه 200 ساعت کار کردم، نزدیک 4 میلیون حقوق داشتم، یا مثلا یک ماه به دلیل بیماری 10 ساعت کار کردم و حدود 200 هزار تومان حقوق گرفتم. علاوه بر حقوق به ازای هر شبی که در شرکت حضور داشتم، مبلغ 25 هزارتومان به من پرداخت می‌شد. همچنین هزینه یک بار رفت و آمد از تهران به شهرستان که معادل 150 هزار تومان در ماه می‌شد، پرداخت می‌شد. علاوه بر این موارد از این 2 سال، سال دوم در محل سکونتی که شرکت برای کارمندان داشت زندگی می‌کردم. (یعنی 1 سال ساکن بودم) عیدی و پاداش هم مطابق با قانون وزارت کار، در پایان سال 98 به من پرداخت شد. عیدی و پاداش معادل 2 حقوق (میانگین حقوق 12 ماه-چون حقوق هر ماه متفاوت بود باید میانگین گرفته می‌شد). من خرداد سال 99 از شرکت با موافقت طرفین خارج شدم. اما سنوات 2 سال همکاری من عیدی و پاداش سه ماه آخر همکاری سال 99 را پرداخت نکردند. هربار که درخواست می‌کنم، دلیلی برای عدم پرداخت می‌آورند. یک بار دلیل عدم پرداخت را 1 سال ساکن بودم من در محل تعبیه شده شرکت مطرح می‌کنند. یک بار می‌گویند روی حقوق ماهیانه به شما پرداخت شده است. یک بار می‌گویند چون هیچ کارمند دیگری طلب سنوات نکرده تو هم نکن. یک بار می‌گویند من اگر 1 درصد سنوات را حق تو می‌دانستم پرداخت می‌کردم و ... این عزیزان انسان‌های متدین و معتقدی هستند. لازم به ذکر است که من به مدت 2 سال همکاری کاملا در خدمت شرکت بوده‌ام. سوالی که من دارم این است که آیا 2 سال سنوات و به اندازه 3 ماه عیدی و پاداش به من تعلق می‌گیرد یا خیر؟ یا حداقل درصدی خواسته من به حق هست یا خیر؟ چون این عزیزان اصلا حقی برای من متصور نیستند حتی 1 درصد!

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
بله طبق قانون.کار به شما سنوات وپاداش و مزایای مربوطه تعلق خواهد گرفت وباید در سامانه روابط کار شکایت خودرا طرح نمایید