مشاوره حقوقی رایگان - مشاوره

باسلام
در تاریخ 81/04/27 دو قطعه زمین را با پرداخت 100 هزار بیعانه و پرداخت مابقی در مواعد مقرر( 81/04/30 و 81/05/30 ) خریداری نمودم . ولیکن فروشنده در پرداخت آخر مبایعه نامه ها که پرداخت های ما پشت آن قید شده بود را از ما گرفت و برگه های واگذاری قطعی را به ما داد ولیکن به تاریخ سه روز قبل از پرداخت بیعانه یعنی 81/04/24 . ( روزی که زمینها را به ما نشان دادند ) . اعتراض کرده و خواستار تعویض قولنامه ها شدیم ولی قبول نکردند و گفتند سریال قولنامه ها به هم می خورد . چه فرقی می کند . این نشان می دهد که شما دو ماه پیش از زمینها را خریده اید . ماهم چون همه پولها و رسید ها را داده بودیم چاره ای جز پذیرش نداشتیم .در فروردین 91 با مراجعه به زمینها دیدم شخصی که امضای او به عنوان شاهد در پای قولنامه های من است بر روی یکی از قطعات در حال ساخت و ساز است . مدارکی آوردند که نشان می داد همان فروشنده یکی از قطعات را مجددا به ایشان فروخته است. به جهت جلوگیری از ساخت و ساز شکایت حقوقی و به جهت فروش مال غیر شکایت کیفری از ایشان نمودم . ولیکن در مراحل پایان بازپرسی با عنوان اینکه قولنامه های 81/04/24 را برای دریافت وام از بهزیستی به من صوری داده اند ، و من 81/04/27 برای خرید واقعی زمینها به ایشان مراجعه کرده و 100 هزار داده و مابقی ثمن را نداده ام درخواست صدور اناطه کردند و پرونده کیفری ایشان تا ارائه دادخواست وی و رسیدگی به آن متوقف شد. وکیل ایشان مرا برای سازش به جلسه ای دعوت کرد و پیشنهاد زمین معوض و درخواست اعلام مبلغ برای اعلام رضایت از ما را جویا شد که من همه این صحبتها را ضبط کرده ام. حال در دادگاه حقوقی همان ادعا را را مطرح می کند در حالی که تنها مدرک من همان اصل قولنامه های 81/04/24 و نیز تصویر رسید یکی از پرداختها می باشد که اصل آن را همان موقع از من گرفته است . و قاضی هم آن را کپی را قبول نمی کند در حالی که به خط ، امضا ، اثرانگشت و مهر بنگاه وی ممهور است . آیا امکان درخواست خط شناسی و مهر و اثر انگشت و .... را به توجه به وجود اصل اثر انگشت و خط و ... در قولنامه اصلی نزد من وجود دارد و آیا میتوانم به صحبتهای واضح وکیل که اقرار می کند موکلش فروش مال غیر کرده استناد نمایم ؟ با توجه به تشکیل دادگاه در هفته بعد تسریع در ارسال راهنمایی مزید امتنان خواهد بود . با کمال تشکر- موسوی

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

می توانید درخواست کارشناسی خط بدهید، هرچند که کپی را در اکثر موارد مورد پذیرش قرار نمی دهند ولی در مورد شما از آن جایی که قولنامه اصلی در دست شماست ممکن است بپذیرند و شاید بتوان با روش مقایسه ای (مقایسه عادات نگارشی و...) یا استکتاب (از شخص خواسته شود چیزی بنویسد یا امضاء کند) کمک به اثبات ادعای شما کرد هرچند باز هم در همان روش مقایسه ای نوع کاغذ و جوهر نیز تاثیرگذار است و در کپی مشخص نمی شود. نرم افزارهای جدیدی نیز در دنیا طراحی شده که دست خط افراد را تقلید می کند. در هر حال از آن جایی که این علم به سرعت در حال پیشرفت است اطلاع دقیق تر از این مورد در اختیار کارشناسان خط نگاری است. شما می توانید علاوه بر آن شاهد، صاحب بنگاه و یا اگر شاهد دیگری دارید را در دادگاه حاضر کنید. بله سخنان وکیل می تواند برای قاضی اماره ای (دلیل، نشانه) باشد. البته برای این که اماره دیگری در اختیار قاضی قرار دهید شما می توانید از شواری حل اختلاف درخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس کنید تا کارشناس رسمی به محل بنگاه برود و شماره سریال قولنامه ها را در چند روز قبل و بعد از تاریخ های یاد شده بنویسد تا اگر شماره ای خالی بود آن را به دادگاه گزارش کنید.