مشاوره حقوقی رایگان - چگونگی دریافت مهریه بعد از فوت همسر

پدربزرگم در وصیتنامه ای غیرمحضری که مورد قبول همه وارثان میباشد از خانه مسکونی خود برای دو زن خود بابت مهریه هر کدام نیم دانگ ملک درنظر گرفته و فوت کرده است...آیا فرزندان میتوانند آنرا نپذیرند؟
ضمنا یکی از همسران آلزایمر دارد و هردونفر کاملا از کار افتاده و تحت مراقبت پرستار هستند.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" عمل به وصیت شرعی و وصیت نامه میت واجب است و هیچ یک از وراث حق اعتراض نسبت به مقدار مجازی (تا یک سوم) از اموال که می شود وصیت نمود ندارند . کاشکی پدربزرگ مرحوم شما در زمان حیاتش مهریه همسران خود را از ملکش می داد که قطعاً اینگونه به صواب (درستی) نزدیکتر است . با این حال چنانچه وصیتی هم از باب پرداخت مهریه به نفع همسران نمی شد ، زوجات وی می توانستند مهریه مندرج در سند رسمی نکاحیه خود را از ترکه متوفی وصول نمایند و حق شان همچنان محفوظ می ماند .

سعید   دهقانی فیروزآبادی

جناب آقای سعید دهقانی فیروزآبادی:

با سلام چه وصیت کرده باشد وچه وصیت نکرده باشد قبل از هرتصمیمی برای ترکه متوفی باید دیون او از جمله مهریه پرداخت شود
جهت راهنمایی بیشتر می توانید عصرها تماس بگیرید

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند

یک وکیل

سلام. مهریه قانونا و شرعا حق همسران متوفی می باشد و بدون وصیت ایشان هم قابل مطالبه از اموالش می باشد. ضمنا چنانچه متوفی وصیتی به نفع شخصی نماید ورثه تا یک سوم اموال متوفی باید آن وصیت را عمل نمایند و چنانچه از یک سوم اموال تجاوز نماید می توانند مازاد را انجام ندهند.

یک وکیل

با سلام ورثه می توانند مازاد بر یک سوم دارایی مورد وصیت را تنفیذ نکنند.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.وصیت نامه در خصوص امری شده که پرداحتش نیاز به وصیت ندارد.فلذا قبل از تقسیم ترکه در صورت موافقت صاحبان مهریه می توان بدون موافقت وراث به این خواسته ووصیت موذث اقدام کردویاالله

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

اگر همه تایید کرده و امضا کرده باشند خیر ولی اگر ورثه قبول نکنند بر اساس قانون ارث ما ترک بین تمامی ورثه به نسبت حقشان تقدیم می شود که در اینجا یک هشتم از اموال به همسران داده می شود تا به صورت مساوی بین خود تقسیم نمایند
شما می توانید برای مشاوره بیشتر با بنده و یا همکاران محترم تماس حاصل فرمایید
قبل از تماس پیامک ارسال دارید

اكبر زارع

جناب آقای اكبر زارع:

با سلام کاربر محترم اولا وصیت بر اموال تا 1/3 اموال جایز می باشد و مازاد بر آن منوط بر اجازه وتنفیذ وراث قانونی آن مرحوم می باشد لکن مهریه مندرج در سند نکاحیه به هر میزان که باشد قابل مطالبه می باشد در ضمن یکی از فرزندان همسری که آلزایمر دارد با اخذ قیم نامه از دادگاه میتواند به طرفیت وراث قانونی متوفی اقامه دعوی مطالبه مهریه مادرش را مطرح نماید

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛
از لحظه ای که عقد نکاح منعقد می شود ، زن مالک مهریه است و پس از مرگ مرد ، مهر زوجه قابل دریافت است به این صورت که تکلیف مهریه زن بعد از فوت شوهر روشن است و از ما ترک یا ارثیه شوهر پرداخت می شود . زن می تواند برای دریافت مهریه اش دادخواست مطالبه مهریه را به طرفیت وارثین شوهرش تنظیم کند مهریه همسر دوم در هر شرایطی قابل دریافت است ولو این که ازدواج زن دوم و مرد متوفی دائمی نباشد . هرچند زن و مرد در عقد موقت از هم ارث نمی برند اما تکلیف مهریه جداست و زوجه پس از مرگ مرد مهریه را می تواند از ما ترک او دریافت کند .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
چنانچه مستندی ولو عادی باشد اری معتبر است
وگرنه باید به شهادت شهود و گواهی گواهان متوسل شد…

سید مجید رمضانی

جناب آقای سید مجید رمضانی :

سلام همکاران گرامی کاملا توضیح داده اند نیاز به توضیح مجدد نیست