مشاوره حقوقی رایگان - آیا کارمندان دولت می توانند در آزمون های استخدامی شرکت کنند؟

با سلام بنده در آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال 99 شرکت کرده ام و قبول شده ام. هم اکنون نیز به سازمان تعهد محضری به مدت 10 سال داده ام.
سوال بنده این است که آیا کارمند اموزش و پرورش یا هر سازمان دیگری در حین کار می‌تواند آزمون استخدامی شرکت کند یا خیر؟ همین سوال را در اینترنت جستجو کرده ام و با پاسخ زیر مواجه شدم. ولی متن آن کمی برای بنده گنگ است. و این که موضوع شکایت این جستجو فقط برای شرکت در آزمون استخدامی فراگیر است نه سازمان های دیگری نظیر وزارت بهداشت و تامین اجتماعی. لطفا بنده را راهنمایی کنید.

خبر 12 اسفند 96: آیا کارمندان دولت می توانند در آزمون‌های استخدامی شرکت کنند؟

هیئت عمومی دیوان عدالت عدالت اداری با غیرقانونی دانستن و ابطال یکی از بندهای دفترچه راهنمای سومین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه‌های اجرایی در شهریور ماه سال 95، ممنوعیت شرکت کارمندان دولت در آزمون‌های استخدامی را برداشت.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری ...، در بند9 شرایط عمومی دفترچه راهنمای سومین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور در سال شهریور سال 95 آمده بود:«داوطلبان استخدام نباید از مستخدمین رسمی، ثابت و پیمانی دستگاه‌های اجرایی باشند.»
یکی از کارمندان دولت، با اعتراض به این بند و طرح شکایت در دیوان عدالت اداری اعلام کرد: سازمان سنجش آموزش کشور در شرایط عمومی دفترچه آزمون استخدامی آورده است که «داوطلبان استخدام نباید از مستخدمین رسمی، ثابت و پیمانی دستگاههای اجرایی باشند»؛ این در صورتی است که قانون استخدامی و قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب مجلس شورای اسلامی و همچنین آیین نامه استخدام پیمانی مصوب هیئت وزیران و حتی بخشنامه دستورالعمل نحوه برگزاری آزمون‌های استخدامی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور به شماره 9757/93/200 مورخ 17 مهر سال 1393 منعی برای شرکت کارمند پیمانی در آزمونهای استخدامی وجود ندارد. دستگاه‌های اجرایی از جمله سازمان امور مالیاتی کشور با بهانه کردن این بند غیر قانونی از شرکت کارمندان خود در آزمون‌های استخدامی به منظور تغییر شغل و یا تغییر محل خدمت جلوگیری می‌کنند.

در نهایت، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ 26 دی امسال با حضور رئیس، معاونین دیوان عدالت اداری، رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء اعلام کرد: اولاً: با توجه به حکم اصل 28 قانون اساسی مبنی بر اینکه هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست، برگزیند. ثانیاً: در هیچ یک از قوانین موضوعه از جمله قانون مدیریت خدمات کشوری هیچ حکمی متضمن محدویت برای کارکنان پیمانی و رسمی دستگاه‌های اجرایی برای شرکت در آزمون‌های استخدامی وجود ندارد. ثالثاً: در تبصره 2 ماده 46 قانون مدیریت خدمات کشوری راجع به کارمندان پیمانی که در آزمون استخدامی پذیرفته شده‌اند، تعیین تکلیف شده است و این حکم بیانگر امکان شرکت کارمندان پیمانی در آزمون استخدامی است. با توجه به مراتب مقرره مورد اعتراض مبنی بر اینکه داوطلبان استخدام نباید در زمان ثبت نام از مستخدمین رسمی، ثابت و پیمانی دستگاههای اجرایی باشند به علت مغایرت با قوانین فوق الذکر و نبودن چنین محدویتی در قوانین موضوعه مستنداً به بند یک ماده 12 و ماده 88 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 ابطال می‌شود. با اعمال ماده 13 قانون پیش گفته و تسری ابطال مصوبه به زمان تصویب آن موافقت نشد.

جمله ( با اعمال ماده 13 قانون پیش گفته و تسری ابطال مصوبه به زمان تصویب آن موافقت نشد.) کاملا نامفهوم است.

لطفا بنده را راهنمایی کنید که اگر امکان اینکار وجود دارد در چه مرحله ای باید استعفا بدهیم؟ آیا قبل از برگزاری آزمون باید اینکار را انجام دهیم یا بعد از قبول نهایی شدن میتوان استعفا داد؟

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

امکان شرکت ممکن است وجود داشته باشد ولی با توجه به 10 سال تعهد امکان بازخرید کردن وجود ندارد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود در صوراگت تعهد امکان انتقالی و با هرید نیست