مشاوره حقوقی رایگان - راهنمایی در خصوص بازگشت به کار

با سلام حدود دو سال بدون قرارداد کتبی در یک سازمان دولتی کار کرده و حقوق دریافت نموده ایم و بیمه نیز بحساب تامین اجتماعی واریز و آنگاه اخراج شده ایم. طبق تبصره 2 ماده 7 قانون کار، قرارداد ما شفاهی محسوب، و کارگر دایم هستیم. و بحکم اداره کار باید بازگشت بکار شویم، اما کارفرما حاضر به اجرای رای قطعی شورای حل اختلاف کارگری نبود. لذا در دادگاه کیفری از ایشان بدلیل عدم اجرای رای شکایت شده. اینک کارفرما برای تضییع حق ما، بشرط امضای قراردادی نامتناسب با رای صادره و بمدت یکسال، حاضر به اجرای رای دادگاه می باشد. این دلایل - که ایشان نمی تواند برای اجرای رای شرط بگذارد و با امضای این قرارداد از شمول قانون کار خارج شده و حقوق بدست آمده را از دست می دهیم و اداره کار در آینده پاسخگوی مشکلات نخواهد بود – مورد توجه بازپرس قرار نمی گیرد. لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

تحت هیچ شرایطی قرارداد امضا نکنید شما کارگر دائم هستید
و کارفرما موظف به اجرای رای دادگاه است

یک وکیل

سلام" چنانچه کارفرما آراء قطعی مراجع حل اختلاف کار را به اجرا نگذارد عملش جرم بوده که مشمول جزای نقدی می شود که شما بعنوان کارگر از حیث جرم بودن عمل کارفرمای خود از جهت عدم بازگشت تان به محل کار در دادسرای مربوطه شکایت نموده اید . شما بعنوان کارگر از ناآگاهی کارفرمایتان نسبت به مقررات قانون کار و اهمال وی در تنظیم و انعقاد قرارداد کتبی کار دارای مدت موقت کمال استفاده را برده اید ! شما بزعم اینجانب دو راه حل بیشتر ندارید . یا با همین شرایط بدون قرارداد کتبی و حکم مراجع حل اختلاف کار که به دلیل عدم ذکر مدت در قرارداد کارتان و مستمر و دائمی بودن نوع کارتان که قرارداد شفاهی کارتان دائمی تلقی شده با جنگ اعصاب و اخراج ها و بازگشت به کارهای مکرر از طریق شکایت در مراجع حل اختلاف کار و اجرای آن از طریق اجرای احکام مدنی دادگستری محل وقوع کارگاه خود و از حیث وقوع جرم در دادسرا و دادگاه کیفری ادامه بدهید و یا قرارداد کار کتبی مدت موقت با کارفرمای خود امضاء کنید و وی نیز به بهانه شکایات قبلی شما از خودش ، پس از انقضاء مدت قرارداد ، به رابطه کاری با شما خاتمه دهد .

احمد باقری

جناب آقای احمد باقری :

با سلام کاربر گرامی همانطور که خودتان نیز در سوال خود اشاره کرده اید عدم اجرای آرای مراجع کار از سوی کارفرما جرم تلقی شده لذا کارفرما موظف به اجرای مفاد رای مربوطه می باشد لیکن حقیقت اینست که موضوع به لج بازی و امتناع کشیده شده و در اینجور موارد در صورت بازگشت بکار نیز کارفرما از کارگر کاری را میخواهد که شخص کارگر خودش مجبور به ترک کار شود بنابراین توصیه میشه در صورتی کا کارفرما حاضر به تسویه حساب است با أخذ مبلغی از کار در کارگاه مزبور خودداری کنید و دنبال کار مناسب دیگری باشید .

پرسشگر :

به بازپرس چه بگوییم که شرط گذاردن از سوی کارفرما برای اجرای رای را می پذیرد و لوایح و شکایات و دفاع ما را توجه نمی کند! و ایشان را مجرم نمی داند!
در سازمان ما برای کارگران دایم حکم استخدامی صادر می شود ولی کارفرما می خواهد این حق را از ما سلب کند. ما به قرار داد شفاهی هم رضا داریم ولی کارفرما بر امضای قرارداد ترکمان چای اصرار می ورزد

یک وکیل

با سلام بهتر است قرارداد را امضا نکنید.

یک وکیل

سلام. به هیچ عنوان قراردادی را امضا ننمایید . کارفرما ملزم به اجرای رای می باشد و نمی تواند هیچ گونه شرط و شروطی بگذارد

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.معلوم نیست شما چه راهنماییی می خواهید.بحمدلله اطلاعات کافی را دارید.یاالله

پرسشگر :

قرارداد امضا نکرده ایم. و انشالا بنا بر نظر وکلای محترم سر همین موضع خواهیم بود. به بازپرس چه بگوییم که این شرط را می پذیرد؟

پرسشگر :

و در صورتی که حرف ما بجایی نرسید و جانب کارفرما را گرفت و کارفرما مجرم شناخته نشد، چه کنیم؟

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند