مشاوره حقوقی رایگان - خسارت زندانی بی گناه

سلام. بنده به خاطر قتل غیر عمد و دیه 11 ماه در زندان بودم که اعاده دادرسی کردم. بعد یازده ماه حکم برائت صادر شد و تبرئه شدم و از زندان آزاد شدم. حال چطوری خسارت بگیرم؟ البته مشکل از قاضی پرونده بوده که حکم داده است. لطفا راهنمایی ام کنید

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا مطابق ماده 255قانون ا د ک
اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی و دادرسی به هر علت بازداشت می‌شوند و از سوی مراجع قضایی، حکم برائت یا قرار منع تعقیب در مورد آنان صادر شود، می‌توانند با رعایت ماده (14) این قانون خسارت ایام بازداشت را از دولت مطالبه کنند
ثانیا طبق ماده 257همان قانون
شخص بازداشت شده باید ظرف شش‌ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی حاکی از بی‌گناهی خود، درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی، متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدیدنظر استان به انتخاب رییس قوه قضاییه تقدیم کند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و ادب
به ماده 255قانون ا د ک اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی و دادرسی به هر علت بازداشت می‌شوند و از سوی مراجع قضایی، حکم برائت یا قرار منع تعقیب در مورد آنان صادر شود، می‌توانند با رعایت ماده (14) این قانون خسارت ایام بازداشت را از دولت مطالبه کنند ثانیا طبق ماده 257همان قانون شخص بازداشت شده باید ظرف شش‌ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی حاکی از بی‌گناهی خود، درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی، متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدیدنظر استان به انتخاب رییس قوه قضاییه تقدیم کند