مشاوره حقوقی رایگان - تصرف بستر رودخانه

با سلام و عرض ادب خدمت همه مشاوران محترم. حدود 7 سال پیش بر اساس صورتجلسه شورای اداری فرمانداری شهرستان شهرداری بستر رودخانه را که محل عبور مالکین باغات بود با خاک، سنگ و نخاله با ارتفاع 10 متر و به عرض 80 متر و به طول 200 متر پر کرد. مردم مجبور شدند از داخل رودخانه مسیری را برای عبور بکشند. حالا سیل شدید این مسیر را کلا ویران کرده و مردم محل عبور ندارند. این مردم از بستر پر شده هم نمی توانند استفاده کنند. چون دو نفر حقوقی و حقیقی ادعای مالکیت می کنند. اوقاف و آقای ایکس. هر دو ادعا می کنند که سند دارند. سوال من این است:
1. آیا این افراد با وجود سند می توانستند بستر رودخانه را که در ابتدا وقت سنگ رودخانه بود پر کنند؟ و اینکه تا چه ارتفاعی از سطح رودخانه می توانستند پر کنند؟
2.علیه چه کسی باید شکایت کنیم تا مشکل مسیر رفت و آمد را حل کنیم؟
3. به چه کسی یا چه دستگاهی شکایت کنیم؟
با تشکر

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام،چنانچه از قدیم الایام و به اصطلاح،پدرجدی از این محل عبور می کردید،شهر داری یا اداره آب،حق ممانعت شما و تغییر وضعییت آن بستر را ،بطوریکه عبور مرور شما دچار مشکل شود،را ندارد دادخواست اثبات حق عبور و رفع ممانعت و اعاده وضع به حالت سابق را علیه،شهرداری،تقدیم دادگاه نمائید،ضمنا بستر رودخانه،اوقافی نیست و متصدی بستررودخانها،در شهر،مربوط به شهرداری، و در خارج از شهر،مربوط به اداره آب می باشد،