مشاوره حقوقی رایگان - ایا می توان شکایت کرد ؟

با سلام اینجانب مخترع هستم . سال 1393 یک طرح را به اداره ثبت اختراعات جهت ثبت ارسال کردم طبق قانونی که دارند باید طرح در یک مرجع استعلام ( پژوهشگاه ها و دانشگاه ها ) به تایید برسه طرح ما در مجموع در سه سال به 12 مرجع استعلام ارسال شد هر مرجع از ما 500 هزار تومن گرفتن در مجموع همه گفتند که داور متخصص نداریم و طرح را عودت دادند بدون داوری ! اداره گفت طرح حتما باید به تایید مرجع برسه تا ثبتش کنیم و من باید دوباره یک مرجع جدید معرفی کنم!!! این اداره ثبت اختراعات حدود 90 مرجع استعلام داره . منم پرونده را رها کردم و به نتیجه نرسیدم . یک ماه بعد از ان همان پرونده را مجدد در یک اظهارنامه جدید ارسال کردم و در سامانه اداره بارگذاری کردم و اظهارنامه به من دادند ولی اینبار زیر فایل هایی ارسالی من به اداره امضا الکترونیکی قرار دادم و کد دیجیتالی ان هم زیر امضا قرار دادم یعنی این امضا با این کد معتبر است. حال اگر فایل افیس ویرایش شود این کد دیجیتال تغییر پیدا می کند و اگر امضا ویرایش شود یا در یک فایل دیگر استفاده شود مجدد کد دیجیتال تغییر پیدا می کند و به معنای این است که امکان جعل مدارک وجود نخواهد داشت و برگشت به کد قبلی امکانپذیر نیست چون هیچ دو فایلی در جهان وجود ندارد که کد دیجیتالی ان ها یکسان باشد و نشان دهنده این است که فایل های ارسالی من در طول مدت زمان کوچکترین تغییری نکرده اند . الان در سال 1400 طرح ما در یک اظهارنامه دیگر توسط شخص دیگری با کمی ویرایش به ثبت رسیده است . الان با توجه به اینکه من زودتر فایل را تقدیم اداره کردم و شماره اظهارنامه ساعت و تاریخ دارم و به استناد این امضا الکترونیکی که قرار دادم می تونم به دادگاه مراجعه کنم و شکایت کنم که کپی غیر مجاز و افشا اطلاعات بدون مجوز ، نقص حقوق مولفین و مصنفین انجام شده است یا خیر ؟ چون هنوز طرح من بعد از چند سال به ثبت نرسیده است و حق اینجانب تضییع شده است و همان طرح با کمی ویرایش توسط شخص دیگری به ثبت رسیده که آن شخص دارای سند رسمی می باشد. با تشکر

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
مطابق بندج جاده 5 قانون ثبت اختراعات ـ هرگاه دو یا چند نفر، مستقل از دیگری اختراع واحدی کرده باشند شخصی که اظهارنامه اختراع خود را زودتر تسلیم کرده و یا در صورت ادعای حق تقدم هرکدام بتوانند اثبات کنند که در تاریخ مقدم اظهارنامه خود را به صورت معتبر تسلیم کرده‌اند، مشروط بر این که اظهارنامه مذکور مسترد یا رد نگردیده یا مسکوت گذاشته نشده باشد، حق ثبت اختراع را خواهند داشت.
ماده 18-همان قانون اظهار میدارد
هر ذی‌نفع می‌تواند ابطال گواهینامه اختراعی را از دادگاه درخواست نماید