مشاوره حقوقی رایگان - استفاده از شناسنامه جعلی

سلام. من و دوستم از شناسنامه جعلی استفاده کردیم. یعنی دوست من شناسنامه رو خریده بود. در هتل در مشهد استفاده کردیم. میخواستم بدونم من که شریک در جرم شدم جرم من چی هست؟ آیا زندان دارم یا جرایم نقدی؟ من به دوستم پول دادم و میگوید نمیدهم. من شکایت کردم. اگر پسره اموال نداشته باشد، قاضی خونه و ماشین پدرش رو توقیف میکنند؟

پاسخ ها :

پگاه احمدی

سرکار خانم پگاه احمدی :

با سلام
مستند به قانون جرایم و تخلفات مربوط به اسناد سجلی
ماده 13- هر کس اقدام به چاپ غیر مجاز اوراق و اسناد سجلی و یا ساخت و تهیه غیر مجاز مهرهای سجلی و یا سرقت آن نماید به حبس از دو سال تا پنج سال و پرداخت جزای نقدی از 000/000/2 تا 000/000/5 ریال محکوم می شود و درصورت تکرار به اشد هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده 14- هر کس از اوراق چاپی مذکور در ماده فوق با علم و آگاهی استفاده نماید به حبس از یک سال تا سه سال و به پرداخت جریمه از 000/500 ریال تا 000/000/1 ریال محکوم می شود.

ماده 15- خرید و فروش شناسنامه و اسناد سجلی جرم محسوب و هر یک از مرتکبین به پرداخت جزای نقدی از 000/500 ریال تا 000/000/3 محکوم می شوند و در صورت تکرار به اشد مجازات محکوم ، و در صورت تبدیل به حرفه علاوه بر محکومیت به حداکثر جزای نقدی فوق به حبس از سه سال تا ده سال محکوم خواهد شد .