مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند ملک ارثی

با سلام.
پسرم قبل از فوت زمینی مسکونی در شهر کوچکی فروخت و نصف ثمن‌ را ابتدا گرفت و به حساب خود واریز کرد و الباقی ثمن‌ فروشنده یک فقره چک یک ماهه به او داد که در خانه اش گذاشت و قبل از تاریخ سر رسید چک فوت کرده است. همسر و فرزندان مرحوم با مراجعه به خریدار الباقی ثمن‌ را که همان چک یک ماهه بوده گرفته اند و هیچ مبلغی به مادر مرحوم که جزء وراث بوده ندادند و به بهانه انحصار وراثت حدود 2 سال خریدار را الاف کردند. حالا خریدار زمین فهمیده به جز همسر و فرزندان مرحوم، مادر مرحوم هم جزء وارث هست اکنون خریدار از ماد به عنوان الزام به تنظیم سند شکایت کرده است.
آیا دادگاه می‌تواند مادر آن مرحوم را که از الباقی ثمن‌ هیچی به او ندادند ملزم به تنظیم سند کند و این که چرا خریدار وقتی فهمید فروشنده فوت شده نباید الباقی ثمن‌ را به حساب دادگاه واریز تا دادگاه بین وراث تقسیم می‌کرد؟ آیا ظلم نیست مادری که هیچ پولی نگرفته ولی بقیه وارث گرفتند حالا محکوم به تنظیم سند شود و بعد دنبال حق خود در پی فرزندان و همسر مرحوم بدود. آن هم با 93 سال سن که توانایی راه رفتن هم ندارد؟

پاسخ ها :

محسن سلیمانی زاوشت

محسن سلیمانی زاوشت :

استان :

سلام دادگاه کلیه ورثه را محکوم به الزام به تنظیم سند خواهد کرد منتهی مادری که الباقی ثمن معامله را یعنی سهم خود را از فروشنده دریافت نکرده است باید در جلسه اول دادگاه به قاضی مربوطه اعلام کند که الباقی ثمن را پرداخت نکرده است.این یک راه است اما راه دوم که اصولی بوده مادر باید نسبت به سهم الارث الباقی ثمن معامله برعلیه خریدار دادخواست تحت عنوان مطالبه مبلغ مزبور دعوی تقابل تقدیم و خریدار نیز نسبت به وجه مزبور محکومیت اخذ کند.