مشاوره حقوقی رایگان - تغییر سند ازدواج

همسرم شغل خود را در سند ازدواج بدون اطلاع من تغییر داده و شغل دروغین نوشته است ایا این کار جرم است؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی ، خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تأخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته ای به نوشته دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب وفق ماده 523 کتاب پنجم مبحث تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده قانون مجازات اسلامی ، جرم جعل و تزویر محسوب می گردد و در طرح سؤال شما ، جعل مادی در سند رسمی صورت پذیرفته و هر کس جعل کرده جاعل است که اگر مندرجات جعل شده سند رسمی نکاحیه مزبور بر علیه و ضرر شما استفاده گردد ، عمل مجرمانه دیگری تحت عنوان استفاده از سند مجعول علاوه بر جعل به آن اضافه می گردد .

یک وکیل

2- به استناد ماده 1128 قانون مدنی ، هر گاه در یکی از طرفین (ازدواج) صفت خاصی شرط شده ( مانند میزان تحصیلات ، نوع شغل زوج و زوجه و باکره بودن زوجه و ... ) و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد . در طرح سؤال شما ، اگر قبل از عقد شرط نموده باشید شوهرتان فلان شغل خاص را داشته باشد و بعد از عقد کاشف بعمل آید فاقد وصف و شغل مزبور بوده و بتوانید در محکمه اثبات نمائید شوهرتان از ابتدا فاقد وصف مذکور بوده و شما را فریب داده ، این عمل تدلیس در ازدواج است و حکمش فسخ و انحلال نکاح است .

یک وکیل

3- کما اینکه فریب و تدلیس در ازدواج ، وفق ماده 647 کتاب پنجم تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده قانون مجازات اسلامی ، جرم و مجازاتش حبس تعزیری از 6 ماه تا 2 سال است .

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام همکاران به روشنی توضیح داده اند