مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت موتور سیکلت

با سلام و خسته نباشید
بنده یکدستگاه پراید را به یکی از دوستانم فروختم و بعد از معامله متوجه شدم که ماشین از طرف ارگانی دستور توقیف دارد به خاطر بدهی من و امکان انتقال سند فعلا وجود ندارد این دوست من شکایت کرد برای انتقال سند که دادگاه رای داد دعوی قابل رسیدگی نمی‌باشد من به دوستم گفتم مهلت بده تا راهی پیدا کنم و سند را انتقال دهم ولی ایشان موتور سیکلت بنده را که در مغازه اش امانت گذاشته بودم و گفته بودم فردا میام میبرم را نگه داشته و می‌گوید تا سند ماشین را نزنی موتور را نمی‌دهم من چگونه میتوانم موتورم را باز پس بگیرم
با تشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر شما با عنوان خیانت در امانت شکایت کنید دوست شما نیز می تواند به جهت اینکه مال توقیفی را فروختی با عنوان کلاهبرداری از شما شکایت کند

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
دو نظر وجود دارد برخی از محاکم این نوع اقدام را یک رفتار مجرمانه تلقی وبا توجه به اینکه امانت تلقی میگردد جرم خیانت در امانت محقق است وبرخی نیز چون سو نیت شخص محرز نیست وقصد خیانت در امانت ندارد وصرفا از بابت تقاص وگروکشی انتقال سند انرا نگهداشته است جرمی محقق نشده است بنظر در این خصوص نظر دوم ارجحتر است