مشاوره حقوقی رایگان - توقیف سهم الارث

سلام... پدر اینجانب مغازه ای را برای هشت مورث خود به ارث گذاشته است. با توجه به اینکه سهم اینجانب در این مغازه تنها ملک بنده بوده و بنده ده سال است از این مغازه امرار معاش میکنم آیا قابل توقیف هست؟

پاسخ ها :

مريم السادات پيراسته

سرکار خانم مريم السادات پيراسته:

با سلام.مطابق ماده 24 قانون جدید نحوه محکومیتها مالی مستثنیات دین صرفاً شامل موارد زیر است:

منزل مسکونی که عرفاً در شأن محکومٌ‌علیه در حالت اعسار او باشد.
اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکومٌ‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.
آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌ٌعلیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می‌شود.
کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها
وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.
تلفن مورد نیاز مدیون
مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.