مشاوره حقوقی رایگان - سند ماشین

سلام من چندوقت پیش ماشینی خریدم ولی بنا به دلایلی سندماشینو زدم به نام دوستم بدون هیچ نوشته و مدرکی ولی شاهد دارم که ماشین مال منه خواستم ببینم اگه دوستم منکر قضیه بشه و ادعای مالکیت ماشینو داشته باشه من میتونم با شاهد حقانیت خودمو ثابت کنم باتشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. شهادت یکی از دلایل اثبات دعواست ولی در موردی که شما مالکیت را منتقل نموده اید قضات به سختی حکم به نفع حضرتعالی میدهند بهترین کار اینست که اگر به هر دلیلی نمی خواهید مالکیت به نام شما باشد وکالت بلاعزل از دوستتان بگیرید تا بعدا مشکلی برای شما پیش نیاید.

یک وکیل

سلام " در فرض سوال شما که خودرو خود را بدون هیچ سند و نوشته ای به دوست خود منتقل نموده اید ، اثبات قصد و نیت شما در محکمه قدری دشوار و شاید غیرممکن باشد . زیرا اگر دوست شما ( مدعی علیه ) در پاسخ به ادعای شما اینگونه دفاع کند که خودرو را از باب بدهکاری شما و طلب خود تصاحب نموده و یا اینکه شما خودرو را به وی هبه ( بخشش ) نموده اید ، آنوقت شما برای اثبات ادعای خود باید دلیل محکمه پسند ارائه نمائید . شهادت ( گواهی ) شهود واجد شرایط هر چند از ادله اثبات دعوی به شمار می آید اما در جایی که عرف معمولا خرید و فروش ( بیع ) خودرو را در قالب مبایعه نامه ( قرارداد فروش کتبی ) چه عادی و چه رسمی به رسمیت می شناسد معمولا رویه قضات محترم بدین نحو بوده که بیع ( خرید و فروش ) شفاهی و غیرمکتوب خودرو و اموال غیر منقول مانند ملک را با شهادت شهود قابل اثبات ندانسته اند مگر اینکه شهود گواهی دهنده واجد شرایط ، عادل و مومن ( با ایمان ) باشند .