مشاوره حقوقی رایگان - تصرف مشاعات ساختمان ( آپارتمان ) توسط مالک

مالک ساختمان پس از ساخت کل ساختمان قسمت مشاعات ساختمان را که راهی برای ورود به حیاط میباشد تصرف و اقدام به ساخت غیر قانونی بنا کرده و در زمان فروش واحد ها از بعضی از خریداران رضایتنامه گرفته که ادعایی نسبت به قسمت تصرف شده مشاع نداشته باشند( که تعدادی از آنها حضور دارند و تعدادی از آنها واحد را بدون اینکه اطلاعی به خریدار دوم بدهند به دیگری فروخته اند ) لذا طی چند سال گذشته نامبرده اقدام به اجاره محل مذکور کرده که پس از تذکرات هیئت مدیره، در حال حاضر جهت تعین تکلیف واحد مذکور تخلیه و بسته میباشد. لطفاً راهنمایی بفرمایید که آیا نامبرده در چنین موردی ( ساخت بنا در قسمت مشاعات که حتی باعث مسدود شدن راه به حیاط شده ) از لحاظ قانونی حقی دارد یا خیر ؟ و آیا با توجه به عدم رضایت بعضی از مالکین نامبرده میتواند اقدام به تنظیم سند و تغییر کلیه اسناد و مدارک ساختمان به خصوص در قسمت مشاعات شود یا خیر ؟ همچنین با توجه به تخلیه و قفل بودن واحد مورد تخلف آیا هیئت مدیره نسبت به تصرف آن میتواند اقدامی را انجام دهد یا خیر ؟
با تشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

1-خیر ایشان از لحاظ قانونی ذی حق نمی باشند.
2-حضرتعالی فرمودید بصورت غیرقانونی اقدام به تصرف مشاعات نموده اند پس تبعا تنظیم سند در مورد آن قسمت امکانپذیر نمی باشد.
3-بهتر است هیات مدیره این کار را انجام ندهد و از شورای حل اختلاف محل ملک, تقاضای تامین دلیل و کارشناس دادگستری نمایید و سپس با استناد به اسنادی از قبیل کپی سند مالکیت، نظریه کارشناس رسمی دادگستری، صورت‌جلسه تفکیکی و کروکی ثبت، اقدام به ثبت شکایت خود در دادسرا با عنوان تصرف عدوانی نمایید. در صورت نیاز به وکیل جهت انجام این پرونده با شماره 9128336594 تماس حاصل فرمایید.

پرسشگر :

با تشکر از وقتی که در مورد سوال پرسیده شده گذاشتید

یک وکیل

خواهش میکنم انجام وظیفه کردم