مشاوره حقوقی رایگان - رضایت شاکی و احکام کیفری

در یک شکایت انتقال مال غیر دادگاه به شرح زیر رای داده است
در خصوص اتهام آقای ........ ساکن........ بدون سابقه محکومیت کیفری دایر بر انتقال مال غیر از طریق اجاره دادن ملک ...... و شکایت بی شائبه آقای ...... و اقرار صریح متهم قرار جلب به دادرسی و ........ بزه منتسب به نامبرده را محرز و مسلم دانسته و با استناد به ماده 1 قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر وبا رعایت ماده یک تشدید مجازات ...... و کلاهبرداری متهم نامبرده را علاوه بر رد مال به صاحبش (منافع) به یک سال حبس و جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است در حق صندوق دولت محکوم مینماید. و در راستای مواد 40و49و52و54ق.م.ا به لحاظ وجود جهات تعلیق قرار تعلیق حبس نامبرده را به مدت یک سال از نوع ساده صادر و اعلام می نماید تا اگر .............. رای قابل تجدید نظر در مرکز استان می باشد.
با توجه به این رای لطفا بفرمایید که 1-آیا به تعلیق در آوردن حبس مخالف تبصره یک قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشاء اختلاس و كلاهبرداری نیست که در تبصره 1 این ماده قانونی صراحتا آمده است که دادگاه نمی تواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد.
2- در صورت رضایت شاکی آیا پرداخت جزای نقدی به صندوق دولت پا بر جا می ماند؟
3- اگر در خصوص همین ملک حکم خلع ید و پرداخت اجرت المثل صادر شده باشد. آیا اجرای این حکم متوقف می شود و یا نظر کارشناس خلع ید مبنای پرداخت منافع این شکایت قرار می گیرد.
با تشکر از زحمات شما

پاسخ ها :

یعقوب زیرک قولنجي

یعقوب زیرک قولنجي :

استان :

بله تعلیق مجازات با توجه به تبصره ماده یک ق تشدید مجازات و قسمت اخیر تبصره ماده 47 توجیه قانونی ندارد در صورت رضایت شاکی اگر رضایت بعداز صدور حکم قطعی باشد در حدود قانون دادگاه صادر کننده رای قطعی مخیر در تبدیل و تخفیف است نه مکلف لذا جواب قطعی به این سوال ممکن نیست سوال سوم ناقص است