مشاوره حقوقی رایگان - نحوه انتقال مالکیت و تنظیم سند اراضی کشاورزی اصلاحات ارضی

سلام علیکم
احتراماً پدر به رحمت خدا رفته اند و اموال ایشان اراضی دیمی و آبی روستایی می باشد که مقداری از پلاک ثبتی روستا و در قالب یک نسخه نسخ اصلاحات ارضی می باشد که به نام پدر می باشد .
1- امکان انتقال مالکیت زمین های موضوع نسخ به وراث وجود دارد یا خیر ؟ به برگه انتقال مالکیت چه عنوانی گفته می شود ؟
2- نحوه تنظیم سند نسخ موضوعه به چه صورت می شود؟

پاسخ ها :

سيده سميرا  موسوي

سرکار خانم سيده سميرا موسوي :

سلام مخاطب محترم. خدا ایشان را رحمت کند. طبق قانون شما و ورثه مرحوم پدرتان قهراً مالک اراضی موضوع خلاصه سند زراعی ایشان هستید. پیشنهاد می شود ضمن تهیه کروکی دقیق ملک موضوع سند ذیل نظر کارشناس رسمی دادگستری، با تکمیل مدارک و مستندات و همچنین گواهی حصر وراثت صادره، وارد سامانه قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی شوید و با بارگذاری مدارک و مستندات خویش اقدام به تشکیل پرونده نمایید. پس از تشکیل پرونده، از سوی اداره ثبت محل وقوع ملک پیامکی جهت حضور ورثه یا نماینده ورثه (ورثه می توانند به یکی از وراث جهت پیگیری امور اخذ سند وکالتنامه کاری بدهند) ارسال خواهد شد. پس از تکمیل مستندات و تعیین اوقات در نهایت اداره ثبت به نام جمیع ورثه به نسبت سهام ایشان سند رسمی مالکیت صادر خواهد نمود. پس از صدور سند مالکیت هرگونه نقل و انتقالی می توانید انجام دهید.
همچنین اگر ورثه به هر دلیل، قصد اخذ سند رسمی را ندارند و می خواهند سهم خود را به فروش برسانند و منتقل کنند، می توانند با ارائه نسخه برابر با اصل سند رسمی نسق زراعی و گواهی حصر وراثت صادره به یکی از دفترخانه های اسناد رسمی مراجعه و بدواً در خصوص میزان سهم خویش از اراضی موضوع سند به خریدار وکالت دهند سپس طی سند اقرارنامه اعلام نمایند که اراضی موضوع وکالتنامه مزبور را که مثلاً ده درصد یا بیست درصد از کل اراضی موضوع سند نسقی است را با جمیع توابع شرعیه و لواحق عرفیه آن در به خریدار فروخته و هرگونه ادعایی در خصوص آن را از خود سلب و اسقاط می نمایند.همچنین آگاه باشید به هیچ عنوان تا قبل از اعلام نظر سازمان جهاد کشاورزی اقدام به تفکیک و خرد نمودن نسق مزبور نکنید چرا که این عمل، طبق قانون اصلاح قانون حفظ اراضی زراعی و باغ ها و قانون منع خرد شدن اراضی زراعی و باغ ها به کمتر از حد نصاب قانونی و سایر قوانین مرتبط جرم می باشد. ولی شما می توانید به صورت مشاعی اقدام به انتقال سهم خود نمایید. موفق و پایدار باشید.
به هر حال