با سلام در خصوص سوالات شما در قانون حمایت خانواده مصوب 1391 مواد 40 و 41 به صراحت پاسخ داده شده که در ذیل برای شما گذاشته می شود ماده 41 هركس از اجراي حكم دادگاه در مورد حضانت طفل استنكاف كند يا مانع اجراي آن شود يا از استرداد طفل امتناع ورزد، حسب تقاضاي ذي نفع و به دستور دادگاه صادركننده رأي نخستين تا زمان اجراي حكم بازداشت مي شود . ماده 41 هرگاه دادگاه تشخيص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداري و ساير امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است يا در صورتي كه مسؤول حضانت از انجام تكاليف مقرر خودداري كند ويا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذي حق شود، مي تواند در خصوص اموري از قبيل واگذاري امر حضانت به ديگري يا تعيين شخص ناظر با پيش بيني حدود نظارت وي با رعايت مصلحت طفل تصميم مقتضي اتخاذ كند . تبصره قوه قضائيه مكلف است براي نحوه ملاقات والدين با طفل ساز و كار مناسب با مصالح خانواده و كودك را فراهم نمايد .
حضانت یعنی نگهداری فرزند که به عهده پدر و مادر می باشد و هرکدام که نتوانند با طرف مقابل است شما از طریق قانونی با شرایط قید شده می توانید حضانت را از دادگاه بخواهید واگر حکم رشد بچه گرفته شود خودش انتخاب میکند که با چه کسی زندگی کند
سلام.در رویه قضایی گفته می شود دختر بعد از 9 سال و پسر بعد از 15 سال قمری از دایره حضانت خارج است و به تعبیر دیگردر این خصوص دادگاه خانواده ورود پیدا نمی کنند و اظهار می کنند خود فرزند می تواند انتخاب کند که با پدر یا مادر زندگی کند. بر اساس ماده 1174 قانون مدنی، هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات طفل خود را دارد. تعیین زمان و مکان ملاقات و سیر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین ابوین، با محکمه است.بنابراین در صورتی که میان پدر و مادر درباره مدت ملاقات و نحوه آن توافق شده باشد، طبق همان توافق عمل میشود. اما در صورت حاصل نشدن توافق، دادگاه در حکم خود مدت ملاقات و نحوه آن را برای کسی که حق حضانت ندارد، معین میکند. معمولاً دادگاهها یک یا دو روز از آخر هفته را به این امر اختصاص میدهند. در صورتی که پدر یا مادری که دارای حق حضانت است، از ملاقات طرف دیگر (که طبق دستور دادگاه دارای حق ملاقات است) ممانعت کرد، برای اجرای دستور دادگاه به نیروی انتظامی سپرده میشود و عنداللزوم میتوان از ضمانت اجرایی ماده 632 کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 استفاده کرد که به موجب آن، اگر کسی از دادن طفلی که به او سپرده شده است، در موقع مطالبه اشخاصی که قانوناً حق مطالبه دارند، امتناع کند، به مجازات از 3 تا 6 ماه حبس یا به جزای نقدی از یک میلیون ریال و 500 هزار تا 3 میلیون ریال محکوم خواهد شد.
بدون اقدام قانونی باباش که مدارکش رک بهم نمیده, منم محل سکونتم 40 کیلومتر فاصله داره, آیا میتونم از دادگاه محل سکونتم اقدام کنم؟
سلام علیکم.همکاران عزیزم پاسخ کافی تقدیم کردند.یاالله
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.