مشاوره حقوقی رایگان - نحوه تقسیم دیه متوفی بین طلبکاران

عرض سلام و ادب.
برادر بنده شش ماه پیش در یک تصادف که خود ایشان راننده بوده است به رحمت خدا رفتند. بیمه قرار است دیه ای معادل 320 میلیون به وراث پرداخت کند. برادرم پیش از مرگ مبالغی را به افراد متعدد بدهکار بود و برخی از آنها چک داشته و برخی سندی ندارند. همسر ایشان هم بابت مهریه شکایتی را به دادگاه تسلیم کرده است تا از دینی که پرداخت می شود مهریه اش را بگیرد. مهریه ی ایشان طبق نظر دادگاه 500 میلیون تومان است. لازم به ذکر است که برادر بنده دو فرزند پسر و دختر نیز دارد و پدر و مادرم نیز در قید حیات هستند. برادرم غیر از همان دیه ی که قرار است بدهند هیچ مال دیگری نداشته است.
حالا سوال بنده از شما این است که دادگاه دیه ی برادرم را چگونه تقسیم می کند؟ آیا همه ی دیه بابت مهریه می رود یا به نسبت میان طلبکاران که هنوز شکایتی هم نکرده اند تقسیم می شود؟
آیا سهمی از دیه به پدر و مادرم هم می رسد یا چون مبلغ مهریه بیشتر از دیه است تماما باید بابت مهریه داده شود؟
اگر دادگاه با توجه به شکایت همسر برادرم و شکایت نکردن سایر طلبکاران دیه را به همسربرادرم بدهد آیا اگر طلبکاران بعدا مدعی طلبشان شدند می توانند به همسربرادرم که دیه را گرفته است مراجعه کنند یا اینکه پدر و مادرم مسئول پرداخت دیون هستند؟

پاسخ ها :

فریده رفیعی مهر

سرکار خانم فریده رفیعی مهر :

سلام مهریه جز دیون ممتازه است و کل دیه بابت مهریه به همسرش تعلق می گیرد