مشاوره حقوقی رایگان - حق ارتفاق

با سلام. حدود 40 سال پیش پدرم به مالک ملک مجاور اجازه داد تا برای عبور و مرور از خانه خود از حیاط منزل ما که خانه روستایی است استفاده کند چون راه اصلی شان هم مناسب نبود و هم مسیرش طولانی تر بود. این اذن هم شفاهی بوده و نه در اسناد ما نه اون ها این حق عبور درج نشده. الان پدرم فوت کرده و الان من وارث زمین هستم. خواستم آن مسیر را از وسط زمین ببرم سمت کنار زمین. آیا به لحاظ قانونی این حق را دارم تغییر بدم یا اصلا میتونم کلا ممانعت به عمل آورم؟

پاسخ ها :

شاهرخ صحرائی

جناب آقای شاهرخ صحرائی :

سلام اگر ملک شما و ملک همسایه دارای سند مالکیت یا بنچاق که درش حق ارتفاق نوشته شده شما نمی توانید راه عبور رو ببندید اگر نوشته نشده می تونید اجازه عبور ندید به خصوص اگر ملک همسایه دارای یک راه عبور دیگر هم باشه