مشاوره حقوقی رایگان - واگذاری سهام در شرکت سهامی خاص

سلام . مدیر عامل یک شرکت سهامی خاص در سال 1383 با مدرک تحصیلی ( برابر با اصل ) اینجانبان (6 نفر مهندس با سابقه ) گرید E مهندسین مشاور از بانک صنعت و معدن اخذ نموده و در ازای آن 10% از سهام شرکتش رو ( بدون این که ما درخواست کنیم ) به ما تخصیص داد. مقرر شد که تهیه طرح توجیهی احداث کارخانجات رشته های مختلف را به ما ارجاع دهد. ولی هیچ وقت این اتفاق نیفتاد و کاری به ما ارجاع نشد. بابت 10% سهم هم نه تنها سودی به تعلق نگرفت بلکه در حال حاضر بدهی های تامین اجتماعی ایشان نیز به ما ابلاغ می شود. آیا ما میتوانیم 60% سهام خودمان را به شخص دیگری واگذار کنیم و خلاص بشویم؟ لطفا بهترین راهکار را بفرمایید. ضمنا پرونده نیز در اداره ثبت اسناد به علت بدهی فوق توقیف و هرگونه نقل و انتقال تا اطلاع ثانوی ممنوع می باشد. باتشکر

پاسخ ها :

میثم جهانگیری حسین آبادی

میثم جهانگیری حسین آبادی :

روابط حقوقی و مسولیت قانونی سهامداران در مقابل اشخاص ثالث براساس اساسنامه و قانون تجارت تعریف می شود. توافقات بین سهامداران در مقابل خود سهامداران سندیت دارد نمی توان در مقابل اشخاص ثالث استناد نمود.
می توانید 60 درصد سهام خود را به دیگران فروخته و سهام خود را منتقل نمایید و از پول آن بدهی خود را پرداخت تا مجوز فعالیت برای شرکت صادر شود ولی تا زمانیکه این نقل و انتقال ثبت نشود شما سهامدار محسوب می شوید.مگر اینکه شرکت ورشکسته باشد که باید از طریق مراجع قانونی پی گیری کرد.