مشاوره حقوقی رایگان - تعیین قیم

سلام
پسری پدرش چندین سال قبل فوت شده است. مادر و یک خواهر بزرگتر ازدواج نکرده و یک برادر کوچک تر دارد که ازدواج کرده است. برای معافیت کفالت مادر، نظام وظیفه گفته است از دادگاه یا دادسرا حکمی لازم که در آن ذکر شده باشد این پسر سرپرست یا قیم است. آیا مادر یا خواهر در صورت سالم بودن میتوانند درخواست تعیین قیم کنند؟ اگر بله به چه صورت و کجا و دقیقا چه مراحلی باید طی شود؟
اگر خیر، پیشنهاد دیگری وجود دارد؟
با تشکر

پاسخ ها :

رسول زارع

جناب آقای رسول زارع:

در صورتی می تواند درخواست تعیین قیم را بدهد که مادر یا خواهر محجور باشند و باتوجه به سوال مذکور مصداق نداشته و شما نمی توانید برای قیمومیت نامبردگان اقدام نمایید.

یک وکیل

با سلام نیازی به تعیین قیم نیست شما می توانید درخواست کفالت خود را به سازماننظام وظیفه بدهید به شرطی که فرار از خدمت نداشته باشید و مادر ازدواج نکرده باشند و برادر تنی بالاتر از 18 نداشته باشند و اگر هم داشته باشند قادر به سرپرستی و کفالت مادر نباشد.